Haberler

Bu Yol Mahallelinin Uykularını Kaçırıyor

Milas'ın Emek Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, evlerinin yakınındaki bölgede başlatılan inşaat çalışmalarının yarım bırakılması nedeniyle can ve mal güvenliklerinin tehlikeye düşürüldüğünü iddia etti.

Milas'ın Emek Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, evlerinin yakınındaki bölgede başlatılan inşaat çalışmalarının yarım bırakılması nedeniyle can ve mal güvenliklerinin tehlikeye düşürüldüğünü iddia etti.

Milas - Bodrum Karayolu'nun birinci kilometresinde Bodrum Bulvarı üzerinde bulunan alanda 2005 yılında bina yapılması için çalışma başlatıldı. Vatandaşlar, araçlar tarafından da kullanılan yolun hemen yanında yer alan 15 metre yüksekliğindeki çukurda biran önce istinat duvarı yapılması gerektiğini söyledi. Evlerinin bahçelerinde ve duvarlarında çatlaklar meydana geldiğini, küçük çaplı kaymalar yaşandığını belirten mahalleliler yetkililerin biran önce önlem alması gerektiğini ifade etti.

Çalışmaların yarım bırakıldığını ve kazı çalışmasının yapıldığı alanda istinat duvarının yapılmadığını belirten Emek Mahallesi 5. Üçyol Sokak'ta bulunan mahalle sakinlerinden Halil Ün, "Bu bölge bina yapılması için kazıldıktan sonra böylece bırakıldı. Yer sahibi maddi durumunun iyi olmadığı için çalışmayı tamamlamayacağını söylemiş. Bizlerde o tarihten itibaren belediye yetkililerine başvuruda bulunarak durumu izah ettik ve dilekçeler verdik. Bu yolun alt yapı çalışmaları tamamlandı. Yani zaten zemin sağlam değil. Yol ve yol kenarında bulunan evler her an aşağı kaya bilir ve istenmeyen can ve mal kayıpları meydana gelebilir. Evlerimizin bahçelerinde ve duvarlarında çatlamalar meydana geldi. Biran önce önlem alınmalı" dedi.

Konuyu daha önce görev yapan ve şuanda görevde bulunan belediye yetkililerine ilettiklerini söyleyen Emek Mahallesi Muhtarı Kamil Özçelik de, "Daha önce yaptığımız görüşmeler sırasında mal sahibi istinat duvarını kendisinin yapacağını söylemişti. Fakat aradan geçen süreçte maddi durumunun iyi olmadığını ve yapamayacağını söyledi. Burada bulunan yolun normal genişliğinin 7 metre olması lazım. Ama şuanda bir araç bile zor geçiyor. Geçtiğimiz aylarda Milas Belediyesi tarafından mahallemizde gerçekleştirilen mahalle toplantısında sorun yine dile getirilmişti. Belediye Başkanımız Muhammet Tokat belediye olarak kendilerinin yapacağını ve yapılan çalışmanın bedelinin mal sahibinden tahsis edileceğini söylemişti. Şuana kadar yapılan bir çalışma yok. Çalışmaların biran önce başlaması gerekiyor. Göçme ve kayma tehlikesi var. Mal sahibi hakkında suç duyurusunda bulunacağız" diye konuştu.

Yollarının da kullanışlı olmadığını belirten mahalle sakinleri, "Bir evin en önemli yeri yoludur. Yollarımızın da biran önce düzeltilmesini bekliyoruz" diyerek, bir an önce önlem alınmasını istediler. - MUĞLA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bodrum Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title