Haberler

Bilgisayar Operatörlüğü Kursunu Bitiren Engellilere Sertifikaları Verildi

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi Tarafından Asma Mahallesi'nde Açılan Bilgisayar Operatörlüğü Kursunu Başarıyla Bitiren 10 Kişiye Sertifikaları Verildi.

Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şubesi tarafından Asma Mahallesi'nde açılan bilgisayar operatörlüğü kursunu başarıyla bitiren 10 kişiye sertifikaları verildi.

Türkiye Sakatlar Derneği İş Atölyesi'nde yapılan sertifika törenine Zonguldak Vali Yavuz Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Özbakır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Temel Aksel, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Milli Prodüktivite Merkezi (MPM) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Değerli, MPM Genel Sekreteri Kerim Ünal, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Kalaycıoğlu, siyasi parti temsilcileri ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Törenden önce

Zonguldak Diyabetliler Derneği tarafından törene gelenlerin şekerine ve tansiyonuna bakıldı. Türkiye Sakatlar Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Şirin, engellilerin sorunlarını duyurmak için böyle etkinlikler düzenlediklerini belirtti. MPM Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Değerli de, herkesin öncelikle engelli vatandaşlara iş sahibi olması konusunda yardımcı olması gerektiğini vurguladı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Sakatlar Derneği'ne TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katkılarıyla servis aracı alınacağını açıkladı. Vali Erkmen, "Sakatlar Derneği şuanda Zonguldak'taki sivil toplum örgütleri içerisinde en fazla gayret sarf eden ve kendi konusuna sahip çıkıp, bu konuda güzel şeyler planlayıp, yapmak gayretinde olan bir sivil toplum kuruluşumuz. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanımız Köksal Toptan'ın da yapmış olduğu katkıyla derneğimize bir minibüs alım işlemi gerçekleştiriliyor

1-2 gün içerisinde gelecek. Engelli olmak, utanılacak bir olay değildir. Her zaman ifade ediyoruz. Yeter ki insanlar sevgiden engelli olmasınlar" dedi.

Konuşmalar bittikten sonra bilgisayar kursunda başarılı olan engelli vatandaşlara sertifikaları verildi.

(ET-OS-OK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title