Haberler

Biga'da 300 Kursiyere Başarı Belgesi Verildi

Güncelleme:

Biga'da düzenlenen hijyen eğitimine katılan ve başarılı olan 300 kursiyere belge verildi.

Biga'da düzenlenen "hijyen eğitimine" katılan ve başarılı olan 300 kursiyere belge verildi.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Biga'da düzenlenen pazarlama ve perakende meyve ve sebze satış elemanlığı hijyen eğitimini tamamlayan 300 kursiyer belgelerini aldı.

Biga Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü ile Biga Sebze Meyve Gıda Pazarcıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim programına katılanlara Dernek Başkanı İdris Kahraman tarafından sertifikaları verildi.

Kahraman, törende yaptığı konuşmada, sertifika sahiplerini gösterdikleri hassasiyet ve eğitim programına katılımlarından dolayı tebrik etti.

Arıcılık kursu

Biga'da Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu (ASO) Müdürlüğü tarafından vatandaşların arı ve arı ürünlerini üreterek ekonomik gelir sağlayabilmeleri ve bölgemizde arıcılığı geliştirmek amacıyla arıcılık kursu açıldı.

Biga Belediyesi Ada bilgi evinde başlanılan kurs 10 Nisan 2014 tarihlerinde yapılan sınav ile sona erecek.

28 kişinin katıldığı kursta kursiyerlere Biga İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün görevlendirdiği Ziraat Mühendisi Mustafa Yıldırım ders verdi. Kursta kursiyerlere arıcılığın tarihçesi, arıcılığın dünyada ve ülkemizdeki yeri ve önemi, arılık yerinin seçimi, arı ailesinin tanıtılması, kovan çeşitleri, gezginci arıcılık, bal, polen, arı sütü ve üretimi teknikleri gibi arıcılıkta gerekli olacak teknik bilgiler anlatıldı.

40 saat verilen kurs sonunda yapılan sınavla kursiyerlere arıcılık sertifikası verilecek. - Çanakkale

Kaynak: AA / Yerel

Halk Eğitimi Merkezi Biga Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title