Haberler

Belediye Personeline E-belediye Eğitimi Verildi

Aksaray Belediye personeline e-belediyecilik ve e-bordro konularında eğitim verildi.

Aksaray Belediye personeline e-belediyecilik ve e-bordro konularında eğitim verildi.

Aksaray Belediyesi Konferans salonunda iki gün süreyle düzenlenen eğitim seminerinde konuşan Proje Yöneticisi Mustafa İlbasan, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de belediyelerin zamanla değiştiğini, yerel yönetimlerde bilginin kullanımı, verimlilik ve kaynakların planlanması gibi değerlerin ön plana çıktığını söyledi.

Belediyelerin, klasik belediyecilik anlayışı ile sağlıklı hizmet üretmelerinin mümkün olmadığını fark ettiğini de dile getiren İlbasan, şunları kaydetti:

"Bilgiye dayalı, vatandaşın katılımcı olduğu, homojen bir yapıyla sağlıklı hizmet üretme arayışlarına girmişlerdir. Belediyelerin bu yeni anlayışı benimsemelerinin ve hızla bilişim teknolojileri ile yapılanmalarının temel sebeplerinden birisi Türkiye-nin e-devlet hedefidir. E-devlet-in bir ayağı sayılabilecek e-belediye uygulamaları, belediyelerin bilgi teknolojilerinin kullanmalarını zaruri kılmakta ve belediyeleri bilişim teknolojilerine yaklaştıran itici bir güç olmaktadır."

Muhabir: Muzaffer Çağlıyaner

Yayıncı: Rıfat Yerlikaya - AKSARAY

Kaynak: AA / Yerel

Aksaray Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title