Haberler

Belediye Başkanı Polat, Yaşlıları Ziyaret Etti

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yaşlılar haftası dolayısıyla yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, yaşlılar haftası dolayısıyla yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret etti.

Bayburt'ta yaşayan 110 yaşındaki Hacı Kurban Parlak, 80 yaşındaki Hasan Işık, 85 yaşındaki Agah Kaymak, 80 yaşındaki Nizamettin Sevniş ve 68 yaşındaki Zeynep Sancar'ı evinde ziyaret eden Belediye Başkanı Polat, yaşlı insanların sadece yaşlılar haftasında değil, her zaman hatırlanıp ziyaret edilmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Polat, ziyaret ettiği yaşlı vatandaşlara çiçek takdim ederek, ellerini öptü. Ziyarette Başkan Polat'a AK Parti Kadın Kolları Teşkilatı Üyesi Ferzade Aslan ve AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Kurban Atmaca eşlik etti. Aileler tarafından sevinçle karşılanan Belediye Başkanı Polat, yaşlı vatandaşlarla uzun uzun sohbet ederek onların sorunlarını dinledi.

Belediye Başkanı ilk olarak Şingah Mahallesi'nde kızıyla birlikte yaşayan 110 yaşındaki Hacı Kurban Parlak'ı ziyaret etti. 1. Dünya Savaşı gazisi olan Hacı Kurban Parlak,

Belediye Başkanına Sarıkamış cephesindeki savaş anılarından bahsetti. Ruslarla savaşırken sol elinin 3 parmağını el bombası attığı sırada kaybettiğini, buna rağmen 2 yıl daha askerlik yaptığını söyleyen Parlak'ın 28 torunu ve 2 tane de torununun torunu var.

Başkan Polat'ın bir sonraki durağı Karasakal Mahalllesi'nde yalnız yaşayan 80 yaşındaki Hasan Işık'ın evi oldu. 3 ayda bir yaşlılık maaşı alarak geçimini sağladığını söyleyen Işık, Belediye Başkanına sıkıntılarını anlattı.

Daha sonra Velişaban Mahallesi'ne geçen Belediye Başkanı Polat, burada oğluyla birlikte yaşayan 85 yaşındaki Agah Kaymak'ı ziyaret etti. Belediye Başkanının ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirten Kaymak, Başkan Polat'a anılarını anlattı.

Velişaban Mahallesi'nden ayrılan Belediye Başkanı, Esentepe Mahallesi'nde oğluyla birlikte yaşayan 80 yaşındaki Nizamettin Sevniş'i ziyaret etti. Burada da uzun süre Sevniş'le sohbet eden Belediye Başkanı son durağı Zahit Mahallesinde yalnız yaşayan 68 yaşındaki Zeynep Sancar'ın evi oldu.

14 yıl önce eşini kaybeden Sancar'ın sorunlarını dinleyen Belediye Başkanı, ziyarete eşlik eden mahalle muhtarı Mahmut Orun'dan geniş bilgi aldı. Muhtarlığın katkılarıyla yaşamını sürdüren ve aynı zamanda kirada oturan Sancar'la yakından ilgileneceğini ifade eden Başkan Polat, uzun süre sohbet ettikten sonra ziyaretini tamamladı.

Yaşlı vatandaşlara büyük önem verdiğini ve bu tür ziyaretleri her zaman yapacaklarını belirten Belediye Başkanı Polat yaptığı açıklamada, "Dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en önemli varlıklarımız olan yaşlı vatandaşlarımız, ömürlerinin büyük bir kısmını topluma ve ülkeye hizmete adamışlardır. Tecrübeleriyle bizlere yol gösteren yaşlı vatandaşlarımız geleceğe ışık tutan kaynaklarımızdır.

Yaşlılarımızı yalnızca bu hafta değil, her zaman hatırlayarak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek bizim görevimizdir. Ziyaretlerimizi bütün bir yıl devam ettireceğiz. Onların her biri dimdik ayakta duran çınarlardır" diye konuştu.

Kültürümüzde yaşlıya hürmetin her zaman var olduğunu, onlara gereken değerin her zaman verilmesi gerektiğini, ihtiyaçlarını karşılayarak hizmette kusur etmemenin en önemli görev olduğunu dile getiren Başkan Polat,

"Yaşlılarımıza göstereceğimiz sevgi ve saygı, yaşama güvenle bakmamızı sağlayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin 'Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, yaşam sevinçlerinin hiç kaybolmadığı sağlıklı ve mutlu ömürler temenni ediyorum" dedi. - BAYBURT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Hacı Ali Polat Ak Parti Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title