Haberler

Bayburt'ta Mehmet Akif Ersoy'un Şiirlerini Ezbere ve Güzel Okumu Yarışması

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğünce Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere ve güzel okumu yarışması düzenlendi.

Bayburt Milli Eğitim Müdürlüğünce Mehmet Akif Ersoy'u anma etkinlikleri kapsamında ortaokul ve lise öğrencileri arasında Mehmet Akif Ersoy'un şiirlerini ezbere ve güzel okumu yarışması düzenlendi.

Şair Zihni Kültür Merkezinde yapılan yarışmaya, Vali Mükerrem Ünlüer, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsmail Ferhat Özbeş, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, bazı kamu müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Milli Eğitim Müdürü Doğan, burada yaptığı konuşmada, Mehmet Akif Ersoy'un, sanatını millete adamış bir şair olduğunu dile getirerek, "Hiçbir devirde onu unutmak mümkün değildir. Sanatını ilim, millet, eğitim ve en önemlisi din gibi manevi değerlerle ilişkilendiren İstiklal Marşı şairi, belki de hisli bir yürek arayanlara 'iki söz' diye nitelendirdiği Safahat'ta şiirle asımın nesline seslenmiştir. Gözyaşı olarak tanımlanan şiirde kendi acizliğini bizlere hisli yüreğiyle anlatan, vatan var oldukça adını yaşatacağımız İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif'i unutmamak ve unutturmamak ve şiire yeteneği olan öğrencileri ortaya çıkarmak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik" diye konuştu.

Yarışmada, ortaokul öğrencileri arasında Hayırseverler İmam Hatip Ortaokulundan Elif Yeşfin Özer birinci, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulundan Mervenur Akbaş ikinci, Kaleardı 75. Yıl Ortaokulundan Feyzanur Kasap üçüncü oldu.

Lise öğrencileri arasında ise birinci Bayburt Fen Lisesinden Mervenur Develi, ikinci Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinden Erdem Yıldırım, üçüncü Bayburt Anadolu Lisesinden Narin Dursun oldu.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri, Vali Ünlüer ve protokol üyeleri tarafından verildi. - Bayburt

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Abdullah Hacı Seydi Doğan Bayburt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title