Haberler

Batmanda Mühendisin Darp Edilme Olayı

Güncelleme:

Batmanda, bir lokantayı denetlerken saldırıya görevliye destek gelmeye devam ediyor.

Darp Olayına Tepkiler Sürüyor

Batman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde görevli Veteriner Hekim ile Ziraat Mühendisleri darp edildi.

Görevliler, yaptıkları rutin gıda denetimi kontrolleri sırasında denetim yaptıkları işyerinde fiziki şiddete uğradı.

Saldırıya tepki gösteren Ziraat Odası Genel Sekreteri ve Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Ebubekir Doğan, il yöneticilerinden duyarlılık beklediklerini belirtti. Doğan "Hijyen ve gıda kontrolü yapan mühendis arkadaşımız ve diğer görevlilere yapılan saldırıyı kınıyorum" dedi.

TARIM ÇALIŞANLARI OLAYI KINADI

Tarım-Orkam Sendikası Şubesi üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli veteriner hekim ve ziraat mühendislerinin denetledikleri işyerinde darp edilmesine tepki gösterdi.

Konuya ilişkin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında sendika üyeleri adına açıklama yapan Yönetim Kurulu Üyesi Şakir Dündar, saldırının takipçisi olacaklarını belirtti.

Dündar, "Toplum olarak hepimizin güvenli ve sağlıklı bir gıdaya ulaşmasını sağlamak için canla başla çalışan arkadaşlarımıza uygulanan baskı ve şiddetin bir an önce son bulmasını istiyoruz" dedi.

BİR TEPKİ DE TMMOB'TAN

Türkiye Mimar ve Mühendisler Oda Başkanlığı (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, bir işyerini denetlerken saldırıya uğrayan üyeleri için kınama yayınladı.

Yapılan açıklamada "Toplum olarak hepimizin güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamak için emek veren meslektaşlarımıza işyerlerinde uygulanan bu tür çirkin saldırıları TMMOB olarak kabul etmiyoruz. Benzer saldırıların bir daha yaşanmaması için ilgili kurum ve yetkililerin bu konu ile ilgili ivedilikle gereğini yapmasını istiyoruz. Toplum ve kamuoyunun bu tür olaylara duyarlılık göstermesini bekliyoruz" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

batmanliMobil-ANDROID:

hangi lokanta. isim verin gitmeyelim

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title