Haberler

Bafra Kamberli Köyü İlköğretim Okulunda Sağlıklı Beslenme Semineri

Bafra Sağlık Grup Başkanlığınca, Bafra Kamberli Köyü İlköğretim Okulu'nda, 165 Öğrenciye 3 Seansta, 'Sağlıklı Beslenme, Hijyen ve Mikroplar' Konulu Seminer Verildi

Bafra Sağlık Grup Başkanlığınca, Bafra Kamberli Köyü İlköğretim Okulu'nda, 165 öğrenciye 3 seansta, 'Sağlıklı Beslenme, Hijyen ve mikroplar' konulu seminer verildi. Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Koordinatörü Ayhan Özyürek, Bafra Kamberli Köyü İlköğretim Okulu'nda verdiği eğitimde beslenme ile sağlık arasındaki ilişkiye işaret etti.

Özyürek, 'Okul çocuklarında beslenmenin önemi, fiziksel büyüme ve gelişme arttığından, yaşam boyu sürecek yemek alışkanlıkları besin öğelerine gereksinim artar ve bu yaşlarda kazanılır, beslenmeye bağlı kronik hastalıkları temeli bu dönemde atılmaktadır, hastalıkları önlenmesi için yeterli ve dengeli beslenme önerilmektedir' dedi.

Özyürek öğrencilere, sağlıklı beslenme için düzenli olarak süt, yoğurt, peynir, taze sebze ve meyve tüketmeleri tavsiyesinde bulundu.

Bafra Sağlık Grup Başkanlığı Eğitim Görevlilerinden Sağlık Memuru Ahmet Yıldıran ve Eğitim Hemşiresi Dilek Hacıvelioğlu da sağlıklı beslenme, hijyen ve mikroplar konusunu slayt ve çizgi film gösterisi yardımıyla anlattı.

(NA-DLK-ÜNS) - SAMSUN

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title