Haberler

Ayvalık'ta 23 Nisan Kutlamaları

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda çelenk sunma töreninde; Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, eşi Dilek Türközen, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Pehlivanoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen, daire amirleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ayvalık Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Erkan Bilen ve ilköğretim okulu öğrencileri tarafından anıta; Ayvalık Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait çelengin sunulmasının ardından, törene katılanlar arasındaki ADD ve ÇYDD üyeleri ile Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen tarafından Atatürk anıtı karanfil yağmuruna tutuldu. Ayvalıktaki çelenk sunma töreninin ardından, Onbeş Eylül Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin düzenlediği etkinliklere geçildi. Saat 10.00'da başlayan etkinliklere öğrenci velileri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği gözlenirken, okul bahçesinde düzenlenen etkinlikler; saygı duruşu ve istiklal marşının bir ağızdan söylenmesinin ardından Okul Müdürü Sevcan Bilgin günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

23 Nisan'ın Türk Milletinin iradesinin temsil edildiği Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı Türk halkının var olma-yok olma savaşı içinde egemenliğini ilan ettiği bir tarih olduğunu vurgulayan Bilgin, " Bu bayram; 23 Nisan 1924'de bayram olarak kutlanmasına karar verilmesi ve 5 yıl sonra 1929 yılında da çocuklara Atatürk tarafından armağan edilmesiyle ilk kez 1929 yılında kutlanmıştır. 1979 yılında ilk kez 6 ülkenin çocuklarıyla birlikte kutlanmıştır" dedi. Atatürk'ün sözlüğünde çocuk sözünün sevgi olduğunun altını çizen Onbeş Eylül Ortaokulu Müdürü Sevcan Bilgin, "Atatürk'e göre; geleceğin bir gülü, yıldız ve ışığıydı çocuk. Bu yüzden Atatürk, yaşamı boyunca tüm sevdiklerine 'çocuk' diye seslenirdi. Onun mavi gözleri her yerde çocukları arardı. Çağdaş ve mutlu Türkiye'yi çocuklarda görür, onlarda bulurdu" diye konuştu.

Okul Müdürü Bilgin'in konuşmasının ardından, süren etkinliklerde; 'Barış Çocukları' adlı anasınıfı gösterisi, İstiklal Marşını güzel okuma yarışması birincilerinin performans, 3/B sınıfının pop dans gösterisi, oratoryo, 2-B sınıfının şarkılı oyunu, şiir, kor, ingizce ront, halk oyunları gösterisi ve yerçekimine karşı yarışma gösterileri izleyenler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

'ONLARDA ÇOCUKTULAR' SERGİSİNE İLGİ YOĞUN OLDU

Ayvalık Onbeş Eylül Ortaokulu tarafından gerçekleştirilen etkinlikler 'Onlarda Çocuktular' adlı fotoğraf sergisi ile son buldu. Fotoğraf sergisinde ilçenin tanınmış simalarının çocukluklarına ait fotoğraflar etkinliklere katılan protokol üyeleri ve davetliler tarafından tebessümle izlendi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Balıkesir 23 Nisan Ayvalık Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ayhan Gider kimdir? Milletvekili Ayhan Gider kaç yaşında ve nereli? SON DAKİKA: Deprem mi oldu? Ege'de deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? Öğretmen atamalarında mülakat kalkacak mı? Mülakat kaldırılacak mı? Bakan Tekin ne söyledi? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fatih Karagümrük-Antalyaspor maçı şifresiz mi? Buse Naz Çakıroğlu kimdir? Buse Naz Çakıroğlu kaç yaşında, nereli? GELİNİM MUTFAKTA CANLI İZLE #128112 29 Nisan 2024 Gelinim Mutfakta puan durumu belli oldu mu? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 29 Nisan günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 29 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 29 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Nihal Candan röportajında ne dedi? Nihal Candan cezaevinden çıktı mı? Nihal Candan tahliye oldu mu? Nihal Candan'ın son hali! Resmi Gazete bugün (29 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 Mayıs afişleri! İşte en güzel Whatsapp, Facebook, Instagram HD, kaliteli 1 Mayıs kaliteli görseller ve resimler! 29 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title