Haberler

Atakum'a '15 Temmuz Şehitler Parkı'

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çatalçam Yalı Mahallesi’nde yapımı tamamlanan çocuk parkı, bisiklet parkuru ve spor alanından oluşan park alanına ‘15 Temmuz Şehitler Parkı’ adını vereceklerini söyledi.

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Çatalçam Yalı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan çocuk parkı, bisiklet parkuru ve spor alanından oluşan park alanına '15 Temmuz Şehitler Parkı' adını vereceklerini söyledi.

Başkan Taşçı, parkın yanında bulunan alana yapılacak olan camiye de 15 Temmuz Şehitler Camii adının verileceğini kaydetti.

Atakum Belediyesi tarafından Çakırlar Yalı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan çocuk parkı, bisiklet parkuru ve spor alanından oluşan parka '15 Temmuz Şehitler Parkı' adının verileceğini söyleyen Başkan Taşçı, kompleksin yan tarafında yapımı önümüzdeki günlerde başlayacak camiye de aynı adın verileceğini belirtti.

Çakırlar Yalı Mahallesi'nde, içerisinde çocuk parkı, bisiklet parkuru ve spor alanı bulunan parkta incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Sağlıklı yaşam adına sporun önemi tartışmasızdır. Bu kapsamda projelerimiz ve çalışmalarımızda sportif alanların yer almasına özen gösteriyoruz. Çakırlar Yalı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan çocuk parkının etrafını bisiklet parkuru şeklinde tasarladık. Vatandaşlarımız bu alanda hem çocuklarını oynatabilecek, hem bisiklet sürebilecek hem de spor yapabilecek. Bu kapsamlı park çalışmasını yaygınlaştıracağız. İçerisinde mahalle muhtarlığının da bulunacağı bu parkımızda, demokrasi şehitlerimizin adını yaşatmak, kahramanlıklarını gelecek nesillere de aktarmak istedik. Bu amaçla parkın adını, '15 Temmuz Şehitler Parkı' olarak düşündük. Hemen yan tarafında da bir camii inşaatı başlıyor. Bizim de Atakum Belediyesi olarak yapımına destek olacağımız bu camiinin adı 15 Temmuz Şehitler Camii olacak" dedi.

"Şehitlerimizin adlarını yaşatacağız"

15 Temmuz'da Türk milletinin bir kahramanlık destanı yazdığını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu destanı yazan kahramanlardan şehit olanların adlarının yaşatılmasının önemine dikkat çekerek, "Kahraman şehitlerimizi unutmamalıyız. Onların adlarını yaşatmalıyız. Biz bu kapsamda ilçemizdeki yaşam alanlarında, parklarda adlarını yaşatacağız. Hain darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken, komutanlığı ele geçirmeye kalkışan darbe yanlısı vatan hainine ilk kurşunu sıkan ve sonrasında hain kurşunlarla şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in adını ilçemizdeki en güzel parklardan birisine veriyoruz. Aynı şekilde Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan saldırı karşısında kahramanca çatışan ve şehit olan Özel Harekat Polisi Demet Sezen'in adını yeni açılacak kreşimizde yaşatacağız. Türk milleti bir destan yazdı. Bu destanı yazan ve şehit olan kahramanlarımızı asla unutmayacağız. Hep minnettar kalacağız" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İshak Taşçı Çatalçam Atakum Yerel Haberler

title