Haberler

Antdob Bu Ay 16 Temsille Sahnede

Antalya Devlet Opera ve Balesi, bu ay bir opera, 4 bale, 3 müzikal, 5 konser ve 3 çocuk oyunu olmak üzere 16 temsille sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), bu ay opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere 16 temsille sanatseverlerle buluşacak.

ANTDOB sanatçıları nisan ayında yapacağı temsillerin hazırlıklarını Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde sürdürüyor.

ANTDOB, 8 Nisan Salı günü "Judith" ve "Çeşmebaşı" balelerinin prömiyerlerini gerçekleştirecek. Müziği Çetin Işıközlü'ye ait, librettosunu Medeia Magalashvili'nin yaptığı ve ilk koreografisi Alfred Rodrigues'e ait tek perdelik "Judith" balesi, bu kez Nugzar ve Medeia Magalashvili tarafından sahneye konulacak.

Ferit Tüzün'ün en ünlü yapıtı olan ve ilk koreografisi Dame Ninette de Valois tarafından yapılan ilk Türk bale süiti "Çeşmebaşı" eseri ise Uğur Seyrek tarafından sahneye konuluyor. İki eser 10, 12 ve 19 Nisan'da sanatseverlerin karşısına çıkacak.

Bu sezon dünya prömiyerleri gerçekleştirilen, araştırma, metin ve librettosu Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Şadi Erdoğan'a, müzik düzenleme ve bestesi Ali Aykaç'a ait ve Mehmet Balkan tarafından sahneye konan "Anadolu Sihri" müzikali 15 Nisan'da, bestesi Serdar Yalçın'a, librettosu ise Murat Göksu'ya ait "Tangopera" müzikali 22 Nisan'da son kez sahnelenecek. Nugzar Magalashvili tarafından sahneye konulan "Aspendos-Yüzyılların Aşkı" balesi de 26 Nisan'da son kez sanatseverlerin karşısına çıkacak.

ANTDOB, geçen ay prömiyerini gerçekleştirdiği, Mozart'ın komedi, melodram ve fanteziyi harmanladığı "Don Giovanni" operasını son kez 17 Nisan'da Haşim İşcan Sahnesi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Çocuklara opera ve baleyi sevdiren "Haydi Çocuklar Operaya" eseri 9 Nisan'da, Pinokyo'nun hikayesini konu alan "Kuklacı" çocuk oyunu ise 14 ve 28 Nisan'da sahneleyecek.

Nisan ayında beş konser

ANTDOB sanatçıları Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde yarın "Bahar Konseri", 14 Nisan'da "Brahms Gecesi", 23 Nisan'da "23 Nisan Çocuk Bayramı Konseri", 28 Nisan'da "Mozart Ailesi", Erdem Bayazıt Kültür Merkezi'nde ise 30 Nisan'da "Kuzeyden Esintiler" konserleri verecek. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Haşim İşcan 23 Nisan Antalya Mozart Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title