Haberler

Amerikalı Öğrenciler, İznik'i Keşfetti

Amerikalı öğrenciler Bursa’yı keşfetmeye devam ediyor.

Amerikalı öğrenciler Bursa'yı keşfetmeye devam ediyor. 14 Amerikalı lise öğrencisi yüz yıllardır süregelen geleneksel Türk çini sanatını yerinde öğrenme fırsatı buldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, ISE (International Services in Education) ve NSLI-Y kurumları ortak projesi ile Türkçe öğrenmek, Türk aile yapısı ve Türk kültürünü yaşayarak tanımak amacıyla Bursa ya gelen 14 Amerikalı lise öğrencisi ve Türk ev sahibi kardeşleri önemli bir kültürel etkinlikte buluştu. Tarihi İznik'e giden öğrenciler yüz yıllardır süregelen geleneksel Türk çini sanatını öğrenmeye ayırdı. Osmanlı geleneksel çini sanatını kentimizde yaşatmayı amaçlayan sınırlı sayıdaki atölyelerden birine giderek tüm aşamalarını yaşayarak öğrendi. Yaptıkları özgün motifleri gönüllerince renklendiren öğrenciler öğleden sonra, çini sanatçılarının çalışmalarını izledi. Öğrenciler, Hıristiyanlar için en önemli beş hac merkezinden biri olan Ayasofya Camii, ardından Yeşil Minareli Cami gibi İznik tarihine damgasını vuran merkezleri inceledi. Günün yorgunluğunu İznik Gölü kıyısında mola vererek, gölün mavisi ve zeytin ağaçlarının yeşilinden oluşan doyumsuz güzellikleri fotoğraflayan öğrenciler unutulmaz bir kültürel deneyimle günü tamamladı. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İznik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title