Haberler

Amasya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Zengin Açıklaması

Amasya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgi Zengin, "2016 yılına kadar tüm vatandaşlarımızın akıllı kimlik kartlarını almasını hedefliyoruz" dedi.

Amasya İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Sevgi Zengin, "2016 yılına kadar tüm vatandaşlarımızın akıllı kimlik kartlarını almasını hedefliyoruz" dedi.

Zengin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tek kart, tek şifre dönemine geçiş ile e-devlet kapsamında sunulan hizmetlere, kimlik kartı ile ulaşılabileceğini ve bu uygulamanın bürokrasiyi azaltarak, usulsüzlükleri, yolsuzlukları ve kimlik sahteciliğini önleyeceğini söyledi.

Akıllı kimlik kartlarının, 2013 yılının Haziran ayından itibaren vatandaşlara verilmeye başlanacağını belirten Zengin, sözlerine şöyle devam etti:

"TÜBİTAK'ın yürüttüğü çalışmalar sayesinde geliştirilen akıllı kimlik kartlarında, temaslı ve temassız yerli cipin kullanılacak, temaslı cipte elektronik kimlik doğrulama ve imza kabiliyeti bulunurken, temassız cip vizesiz sınır geçişlerinde kullanılabilecek. Yeni kimlikler kamu binalarından kapı girişlerinde de kullanılacak, bu vesile ile hem vatandaşlara bina girişlerinde kolaylık sağlanacak hem de güvenlik kontrolleri daha kolay sağlanacak. Ayrıca akıllı kimlik kartları ile stadyum gibi yerlere geçişlerde bilet hizmeti vererek kolaylık sağlayacak. Ehliyet ve Pasaport görevlerini de yerine getirecek olan kimlik kartları ile aynı zamanda eğitim, sağlık ve banka hizmetlerinden de yararlanılacak."

Muhabir: Cihan Okur

Yayıncı: Hüseyin Likoğlu - AMASYA

Kaynak: AA / Yerel

Amasya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title