Haberler

Alaplı Tso'dan Vali Kaban'a Hayırlı Olsun Ziyareti

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak, Zonguldak Valisi Ali Kaban'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Alaplı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Recep Ocak, Zonguldak Valisi Ali Kaban'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Alaplı TSO Meclis Başkanı Hasan Öztürk, Başkan Vekili Nedim Kaplancan, Oda Genel Sekteri Taner Arslan'ın da hazır bulunduğu ziyarette konuşan Alaplı TSO Başkanı Ocak, Alaplı'nın sanayi ve ticaret durumu hakkında Vali Kaban'a bilgiler verdi.

Merinos Gurubunun Alaplı'ya 75 milyon dolarlık yatırım yaptığını bununda 250-300 kişilik yeni istihdam sağlayacağını belirten Ocak, "Alaplı'da Merinos gurubu dışında boru makinesi imalatını yapan çok değerli işyerlerimiz bulunmakta, ayrıca fındık işleme fabrikalarımız Alaplı ve çevre fındığını işleyerek dünya pazarlarına ihraç etmektedir. Alaplı OSB bölgesinin parselasyonu ile ilgili proje ihalesi yapıldı. Proje çalışmaları bittikten sonra sizlerinde katkılarıyla alt yapı çalışmaları başlayacak ve proje hayata geçirilecek. Diğer taraftan geçtiğimiz yıl başlattığımız 500 dönümlük bir arazi içindeki ıslah OSB çalışmalarının yüzde 70'ı tamamlandı. Önümüzdeki aylarda imar planının özel idare komisyonuna geleceği söylendi. Bizler bu konuda da sizlerden yardım ve destek bekliyoruz. Islah OSB dosyamızı daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığına teslim ederek sürecin son bölümünü bekleyeceğiz. Bu proje teşvikli şekilde Alaplı'ya yatırımcı çekmesi açısından İnşallah faydalı olacaktır. Bu proje ile Düzce iline sağlanan 4. Bölge teşvik kapsamına girmiş olacağız "dedi.

Alaplı Liman projesi ile ilgili bilgiler veren Ocak, " ALPORT Liman projesi adı altında Alaplı'ya liman yapmak için bir çalışma başlatılmıştı. Proje CED raporunu da almışken en son olarak Ulaştırma Bakanlığında bekliyor. Projeyi başlatan iş adamları geçtiğimi yıl içinde projeyi TAŞ Yapı A.Ş'ye devrettiler. Alaplı ALPORT Limanını bölge limanı olarak düşünüyoruz. TAŞ Yapı A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Turanlı ile Bolu, Düzce, Zonguldak, Kdz. Ereğli, Akçakoca ve Alaplı TSO başkan ve yönetim kurulu üyelerini Alaplı TSO'nun ev sahipliğinde bir araya geldik. Yatırımcı Turanlı yaptığımız çalışmalardan ve Ticaret ve Sanayi Odalarının desteklerinden çok memnun olduğunu belirtti. ALPORT Liman projesini tek başına finanse edecek maddi gücü olduğunu, liman inşaatı konusunda bilgi ve birikimlerinin olduklarını söyledi. Bu liman projesini bizler sadece Ereğli ve Alaplı limanı olarak görmüyoruz. Ayrıca Filyos Projesine karşı yapılan bir projede değil. ALPORT Liman projesi Filyos projesinin devamı olan avam bir projedir. Başbakanımızın 500 Milyar Dolarlık 2023 yılı ihracat hedefine ulaşmamız için ALPORT ve buna benzer birçok daha limanlara ihtiyacımız bulunmaktadır. Alaplı TSO yönetimi olarak sizlerin ALPORT Liman projesine desteklerinizi esirgemeyeceğinize olan inancımız tamdır. Alaplı ilçesinin eğitim veren kurumları hem eski hem de eğitime yetersiz kaldığından TOBB tarafından Alaplı ilçemize bir okul kazandırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Başkan Rıfat Hisarcıklıoğlu 'Zonguldak'a bir okul kazandıracağız ama terini siz tespit edin' dedi. Bizlerde bu okulu Alaplı'ya kazandırmak için sizden de destek bekliyoruz. İnşallah TOBB tarafından yapılacak okulu Alaplı'ya kazandırırız ve ilçemizin derslik eksikliğini kısmi olarak gidermiş oluruz" diye konuştu.

Zonguldak Valisi Ali kaban ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Alaplı TSO yönetimine teşekkür etti. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yerel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Yapı Kredi'nin satışıyla ilgili iddialara Koç Holding'den açıklama var: Görüşmeler sürüyor

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bursa'da ev sahibiyle tartışan kiracı daireyi patlattı

Bakmadan Geçme

Emre Kartal kim, tutuklandı mı? İsmail Kartal'ın oğlu kimdir? Hulusi Belgü kimdir? Hulusi Belgü görevi ne, nereli? Yapı Kredi Bankası satıldı mı? Koç Holding'ten açıklama geldi Ben Bu Cihana Sığmazam canlı izle! 21 Mayıs ATV canlı izle! Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölümde neler olacak? BBCS 67. bölüm izle! #128250 Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Boston Celtics Indiana Pacers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 21 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! Yapı Kredi kimin? Yapı Kredi yerli mi, yabancı mı? 21-22 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Japonya Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Arjantin Bayan Voleybol Milli Takım kadrosu ve instagram hesapları ne? Survivor kim kazandı? 21 Mayıs Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? 21-22 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Bahar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ben Bu Cihana Sığmazam 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 21 Mayıs Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title