Haberler

Akyazı'da 52. Basın Açıklaması

Mazlumder Genel Başkanı Ö. Faruk Gergerlioğlu, Yurdun Dört Bir Tarafında Devam Eden Özgürlük Haykırışının Önünde Artık Hiçbir Engelin Kalmadığını Belirterek, 'Başörtüsüne Özgürlük Diyoruz' Dedi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, yurdun dört bir tarafında ısrarla devam eden özgürlük haykırışının önünde artık hiçbir engelin kalmadığını belirterek, "Başörtüsüne özgürlük diyoruz" dedi.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından 52. kez basın açıklaması yapıldı. Belediye parkında düzenlenen basın açıklamasına MAZLUMDER Genel Başkanı Ölmer Faruk Gergerlioğlu katıldı.

Gererlioğlu, Akyazı'nın ilçe olmasına rağmen Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini ifade ederek, bir ilçede her hafta devam eden sivil toplum etkinliği yaparak rekor kırdığını kaydetti.

Başörtüsünün 40 yıldır bu ülkede zulüm aracı haline getirildiğini belirten Gergerlioğlu, "Başörtüsüne özgürlük diyoruz. 40 yıldır bu ülkede bir zulüm aracı haline gelmiş bu uygulamaya hayır diyoruz. Yasak çeşitli gerekçeler ileri sürülerek bitirilmek istenmiyor. Yasak ilk ortaya çıktığında bunun dinde yeri olmadığını eski darbeci paşamız Evren söylüyordu. Güya bir adetin dinleşmesiymiş başörtüsü. Her konuda ahkam kesmeyi seven darbeci paşamız bu konuda da engin görüşlerini açıklıyordu. Ardından ilahiyatçı bazı hocalar devreye girerek 'başörtüsünün Kur'anda olmadığını' devlet katından aldıkları yüksek bahşişler ve aferinler eşliğinde dillendiriyorlardı. Bu da tutmayınca 'dinimizde başörtüsü vardır, hatta annem de başörtülüdür ama biz türbana karşıyız' söylemi ortaya çıkıyordu. Bu söylemi ortaya atanlar Evren paşa başörtüsünü yasaklarken türban diye bir kelimenin hiç kimse tarafından kullanılmadığını unutuyorlardı. Yasakçıların maskesi aslında bir kez daha düşmüş oluyordu. Türban aslında eski YÖK başkanı tarafından ortaya atılmış bir formüldü ve boyunları açıkta bırakan bir örtü biçimi olması hasebiyle hiçbir zaman İslam'ın emrettiği bir örtü biçimi olmadığı herkesçe bilinen bir şekildi. Başörtülüler hiç bir zaman türban kelimesini kullanmadılar" dedi.

Gergerlioğlu CHP Genel başkanı Baykal'ın hangi sözüne inanacaklarını şaşırdıklarını ifade ederek, "Baykal daha dün 'Biz Anadolu kadınının başörtüsüne karşı değiliz, türbana karşıyız' diyordu. Şimdi ise yasa ile bulunan çene altından başörtüsünü bağlama formülüne de ateş püskürüyor. Deniz Baykal'ın hangi sözüne inanalım. Halkı kandırmak için takla atmayı, sözlerini yemeyi bırak Baykal. Siz ve avaneniz İslam'ın sosyal hayatta görünmesini hazmedemiyorsunuz. Dine alerjik o yüzünüz her konuşmanızla apaçık ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Bilim üretmek için kurulmuş üniversitelerin anlı şanlı rektörlerinin konuştukça cehaletlerinin ortaya çıktığını vurgulayan Gergerlioğlu, "Konuştukça bu topluma, bu toplumun dinine ne kadar uzak oldukları daha bir net ortaya çıkan rektörlerimiz var. Güya yasak biterse toplumsal karışıklık çıkarmış.

Üniversitede çatışma çıkarmış. Yıllardır milyonlarca genç kızın gözyaşını akıtanlar, vicdansızlıkları ufacık kız çocukları karşısında devleşenler toplumu üzmekten korkuyorlarmış. Sizler ey yasakçılar bu toplumda savaş çıkarmayı başaramamışsanız kimse başaramaz. Toplumun temeline din düşmanlığı ekmeye çalışan siz yasakçılar bu yalanlarınıza kimse kanacak mı sanıyorsunuz?

Üniversitelerarası kurul toplanmış, koca koca adamlar 'Türkiye laiktir laik kalacak' diye bağırıyorlar. Sanki yaygara, şamata ile darbe çağırmakla bir yere varacaklarını sanıyorlar. Güya başörtüsü üniversitede serbest bırakılırsa akıl ve bilimden uzaklaşma olurmuş. Asıl sizin bu halinizin kafasını kuma gömen devekuşunun halinden farkı nedir? Halkın üstünde güç olduğunu vehmeden başörtü düşmanları haddinizi bilin. Antidemokratik güçlerin şakşakçılığını yapmaya çalışmayın. Halkı hiçbir şey anlamayan bir güruh sanmayın. İstediğiniz kadar gizleyin artık içyüzünüzü herkes görmektedir" dedi.

Üniversitelerdeki yasağa karşı özgürlük bildirisi yayınlayan ve her türlü baskıya rağmen imzalayan akademisyenleri ise kutluyoruz, alkışlıyoruz diyen Gergerlioğlu, sözlerine şöyle devam etti; "Yasakçılar boşuna çırpınıyor. Bazen siyasi simge, bazen mahalle baskısı, bazen tehdit bazen hakaretler yağdırıyorlar. Ama bu batışlarını hızlandırmaktan başka bir şeye yaramıyor. Bulundukları haksızlık bataklığında ne söyleseler ne kadar çırpınsalar batışları hızlanıyor. İleri sürdükleri her iddia onları daha bir yalnızlaştırıyor. Konuştukça 80 yıldır yaptıkları zulümler ortaya çıkıyor."

Türkiye'de her alanda hukuksuzluk bitene kadar direneceklerini belirten Gergerlioğlu, "Ergenekon çetesinden daha beter bir illet olan bu başörtüsü yasakçılarına rağmen direneceğiz. Ülkemizdeki her alandaki hukuksuzluğun bitmesi ile gerçek anlamda halkın mutlu olacağı bir ortam oluşacağının bilincindeyiz. Yurdun dört bir tarafında ısrarla devam eden bu özgürlük haykırışının önünde artık hiçbir engel kalmamıştır.Aba altından sopa göstermelere pabuç bırakmayız. Özgürlüğü boğmaya çalışanlar artık bu boşuna çırpınışlarını bitirmek zorundadır" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(AY-İÇ)

03.02.2008 12:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title