Haberler

'Akademi Rumeli' Edirne'de Sona Erdi

Edirne Valiliğinin, "Akademi Rumeli" projesi Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan törenle sona erdi."Akademi Rumeli" projesi kapsamında 8 Balkan ülkesinden 150 üstün yetenekli Türk öğrenciye Edirne'de 10 gün süreyle, otuz sanatçı tarafından sanat...

Edirne Valiliğinin, "Akademi Rumeli" projesi Halk Eğitim Merkezi'nde yapılan törenle sona erdi.

"Akademi Rumeli" projesi kapsamında 8 Balkan ülkesinden 150 üstün yetenekli Türk öğrenciye Edirne'de 10 gün süreyle, otuz sanatçı tarafından sanat eğitimi verildi. Kapanış töreninde konuşma yapan Edirne Valisi Hasan Duruer, Akademi Rumeli çerçevesinde eski payitaht Edirne'de buluşulduğunu ifade ederek, "Sizleri Edirne'ye davet ettik, eski payitahtta buluşturduk. Sevgili gençler, tanımadığınız ülkelerden arkadaşlarınız, kardeşleriniz geldi. İnşallah Akademi Rumeli'de oluşan birlikteliğin, arkadaşlığı devam ettirirsiniz. Allah kısmet ederse Gagavuzya'da 20-21 Eylül tarihleri arasında II. Balkan Türk Şairleri buluşmasını yapacağız. Ondan sonra da Kırımlılara söz veriyoruz, inşallah Kırım'da yapacağız. Tabi bu çalışmalar sadece bizim valiliğimizin çalışması değil, fikir babası Sayın Fahri Tuna beydir. Kendisine bu konuda teşekkür ediyorum. Tabi yazışmalar konusunda kendisine destek olan sevgili İbrahim Tarancı beyin de destekleri oldu. Öğretmenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Finans konusunda dış ülkeler akraba topluluklarında bize ciddi bir finans desteği oldu. Dileriz bu projeler devam eder. Edirne Akademi ya da Akademi Rumeli'nin diğer ülkelerde de yapılabileceğini değerlendiriyorum. Niye bir Akademi Orta Asya hükümetleri olmasın? Niye bir Akademi Avrupa ülkelerindeki insanlar olmasın? veya niye bir Akademi Kafkaslar olmasın? diye düşünüyoruz. Tabii Akademi Rumeli'yi başka ülkelerde yapma şansımız yok. Biz yine payitahtta yaparız. Çünkü Edirne sizi birleştiriyor, Edirne sizi bir araya getiriyor" şeklinde konuştu.

Sinema oyuncusu Seksenler dizisinin Trakyalı Sami'si olarak bilinen Berat Yenilmez ise yaptığı konuşmada, gezmeyi çok sevdiğini birçok Balkan ülkesini gezme fırsatı bulduğunu belirterek, "Sizleri burada tanımaktan çok daha mutlu olduğumu söylemek isterim. Sizlerden çok şey öğrendim. İnşallah tekrar burada böyle bir şey olur ve ben tekrar gelirim. Akademi Rumeli'de emeği geçen başta sayın valimiz olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Konuşmaların ardından katkıda bulunanlara, öğretmenlere ve öğrencilere sertifikaları verildi. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Duruer Rumeli Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title