Haberler

Ak Partili Aday Savaş'tan Kadınlara Müjde

Ak Parti Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, memleketi Çine’de kadınlara seslenerek “"Kadın girişimcilerin 100 bin TL’ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Ak Parti Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, memleketi Çine'de kadınlara seslenerek ""Kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlamaya devam edeceğiz" dedi.

Kadınların siyasetten, bürokrasiye, kültürel ve sanatsal hayattan sivil toplum faaliyetlerine kadar her alanda daha da etkin olmaları için yapılacak olan çalışmaların önemine dikkat çeken Savaş, kadın çalışan ve girişimci sayısını daha da arttıracaklarını belirtti.

Ak Parti Milletvekili Adayı Mustafa Savaş, "Kadın girişimcilerin 100 bin TL'ye kadar ve 5 yıl vadeli kullanacakları krediler için Kredi Garanti Fonu aracılığıyla yüzde 85 oranında kefalet imkanı sağlamaya devam edeceğiz.Kadın istihdamına yönelik getirdiğimiz istihdam teşviklerinin devamını sağlayacağız.Kadınların işgücü piyasasına girişlerini kolaylaştıracak çalışma modelleri oluşturacağız" dedi.

Savaş, Kadınların doğum sebebiyle ücretsiz izinde geçen sürelerin de memuriyet kıdemınde değerlendirilmesi yönünde çalışmaların olacağına değinerek; "Çalışan kadınlarımıza doğuma bağlı olarak ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Erken evliliklerin önlenmesi için aileye yönelik eğitim hizmetlerinin yaygınlığının artmasına yönelik çalışmalar olacağını belirten Mustafa Savaş, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine devam etti. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Savaş Ak Parti Çine Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title