Haberler

AK Parti'nin Bingöl Mitingi

Genel Başkan ve Başbakan Erdoğan: (3) "Daha düne kadar Pensilvanya hakkında en ağır ifadeleri kullanan MHP, şu anda Pensilvanya'nın yedeği oluyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Daha düne kadar Pensilvanya hakkında en ağır ifadeleri kullanan MHP, şu anda Pensilvanya'nın yedeği oluyor. Yavru muhalefet olmayı bıraktı, yavru telekulak oldu. Milli güvenliğimize saldırı yapılıyor, devlete saldırı yapılıyor, özel hayata, mahremiyete saldırı yapılıyor, CHP de MHP de adeta üç maymunu oynuyor. İnşallah 30 Mart'ta bunlara, üç kafadara da gereken hesabı soracak" dedi.

Erdoğan, partisince Bingöl'de düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Elinde bulunan belgeleri paylaşmak istediğini ifade eden Başbakan Erdoğan, 26 Mayıs 2008 tarihli bir soru önergesinin bir kısmını okuyacağını belirterek şunları söyledi:

"Yaklaşık 10 yıldan beri Amerika'da yaşayan ve Türkiye'de laiklik karşıtı yapılanmalar içinde olduğu istihbarat raporlarıyla tespit edilen malum zatın, ismini okumuyorum, İzmir'de Nil Basım Yayım Dağıtım Matbaacılık Ambalaj Sanayi Ticaret AŞ'de redaktör olarak gösterilip sigortalandığı ve bu durumun müfettiş raporuyla saptandığı bazı basında yer almıştır. Bir:  yaklaşık 10 yıldan beri Amerika'da yaşayan bu zatın İzmir'deki söz konusu anonim şirketinde yasalara aykırı olarak sigortalandığı doğru mu? İki:  doğru ise bu zatın bu şirketteki sigortalılığı iptal edilecek mi? Sahte ise işe giriş bildirgesi düzenlenerek malum zatın primlerini yatıran şirket hakkındaki yasal işlem yapılacak mı? Ahme Ersin, İzmir Milletvekili ve bu CHP'nin başlıklı kağıdıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde 26 Mayıs 2008.

Şimdi bir başvuru dilekçesi daha. Gelecek, gelecek... 9 Mart 2005. TBMM Başkanlığına verilmiş. Bayağı uzunca. Meclis araştırması açılmasını istiyor ne diyor biliyor musunuz? Çok uzun özet veriyorum, Kimileri yazılarıyla kitaplarıyla bu kuruluşların yani malum okulların laikliğe ve öğretim birliğine aykırı eğitim yaptığını belirtmiş. Malum zat tarikatının buralarda militanlar yetiştirerek devlette kadrolaşmayı amaçladığını ifade etmiş. 2001 yılında malum zat hakkında laik devlet yapısını değiştirerek yerine dini kurallara dayalı bir devlet kurmak amacıyla, yasa dışı örgüt kurup bu amaç doğrultusunda faaliyetlerde bulunmak gerekçesiyle bir dava açılmıştır. Dava, olumlu olumsuz bir sonuca bağlanmamıştır diye devam edip gidiyor. İmza Mustafa Gazalcı, CHP Denizli Milletvekili ve 69 arkadaşı. Peki bu arkadaşlar arasında kim var, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili şimdi kol kola, bak beraberler, görüyorsunuz."

Erdoğan üçüncü belge olarak da 23 Ağustos 2005 tarihli bir soru önergesi olduğunu bildirerek şöyle devam etti:

"(Milli Eğitim Bakan orta öğrenim kurumlarına risale adlı bir ders konulmuş mudur? İstanbul Bahçelievler Fatih Kolejinde her gün cumartesi ve pazar günleri de dahil risale diye bir kitap okutulmakta mıdır? Bu kitap neyi öğretmeyi amaçlamaktadır?) İmza Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili. Bu arada risalenin ne olduğunu bilemeyecek kadar konunun uzağında olduğunu söyleyeyim. Kardeşlerim bunlar tabii çark belgeleri, bunlar samimiyetsizliğin belgeleri, kardeşlerim bunlar birbirlerinden nefret eden tarafların, darbe için, AK Parti'nin, demokrasinin, milli iradenin yıpranması için nasıl ittifak ettiklerinin belgesi."

"CHP demek ne demektir" diye soran Başbakan Erdoğan, Bingöl'de CHP'yi anlatmasının boşuna olduğunu ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun haritada Bingöl'ün yerini gösteremeyeceğini dile getirdi. Erdoğan, "Buraya hiç geldi mi bilemiyorum. Geldi mi" dedi.

Erdoğan, miting alanındaki bir kişinin, Kılıçdaroğlu'nun babasının Bingöl'de çalıştığını bağırarak söylemesi üzerine "Burası enteresan babası Genç'te memurdu. Tapu kadastro memuru mu" ifadesini kullandı.

-"Yavru muhalefet olmayı bıraktı, yavru telekulak oldu"-

Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"CHP demek ezanın Türkçe okunması demektir, CHP demek Kur'an'ın, dini eserlerin yasaklanması demektir, CHP demek camilerin ahıra, depoya çevrilmesi demektir. CHP demek, Said-i Nursi'nin hem dirisine hem ölüsüne zulüm demektir. İşte Pensilvanya bu CHP'yle ittifak yayıyor. Onun için Pensilvanya'daki zata gönül veren kardeşlerime sesleniyorum:  Nasıl olacak da siz hala bu anlayışla aranıza bir perde koymayacaksınız. Nasıl olacak da fanilerin peşinde baki bir dava için bu şekilde yürüyeceksiniz. Kardeşlerim, bunların ablaları varsa bizim ablalarımız burada, bizim ablalarımız da burada. Onların abileri varsa bizim abilerimiz de burada."

Yerel seçimlere 19 gün kaldığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "19 gün gece gündüz çalışmaya hazır mıyız, hazır mıyız? 30 Mart akşamı inşallah sandıkları tam aydınlatacağız. Tam patlatacağız. MHP bunların yanında. Bunlar 3 kafadar. Bitlis'te karar almışlar CHP, MHP, BBP, DSP, DP 'birleşelim' demişler. Kardeşlerim toplam oyları yüzde 7. Üç çürük yumurtadan bir sağlam yumurta olmaz. Daha düne kadar Pensilvanya hakkında en ağır ifadeleri kullanan MHP, şu anda Pensilvanya'nın yedeği oluyor. Yavru muhalefet olmayı bıraktı, yavru telekulak oldu. Milli güvenliğimize saldırı yapılıyor, devlete saldırı yapılıyor, özel hayata, mahremiyete saldırı yapılıyor, CHP de MHP de adeta üç maymunu oynuyor. İnşallah 30 Mart'ta bunlara, üç kafadara da gereken hesabı soracak" diye konuştu.

Erdoğan, 30 Mart'ta Bingöl'ün tüm ilçeleriyle beldeleriyle AK Parti'ye oyunu vereceğine inandığını belirterek "Bu tablo bana bunu gösteriyor. Bir kez daha demokrasiye, bir kez daha büyük Türkiye hedefine sahip çıkacak" ifadesini kullandı.

-"Adeta yeni bir Bingöl inşa ettik"-

Hükümetleri döneminde 80 vilayetle Bingöl'e de çok büyük eserler kazandırdıklarını anlatan Erdoğan, Bingöl'e doğalgaz getirmek için çalıştıklarını, iletim hattını yaptıklarını, doğalgaz arzı sağlanmasıyla ilgili diğer çalışmaların da devam ettiğini bildirdi. Erdoğan, "İnşallah çok geçmeden en kısa sürede, buradaki yatırımcı firmayı da bulmak suretiyle Bingöllü kardeşlerimizin evlerine doğalgazı getirmiş olacağız" bilgisini verdi.

Bingöl'de 1 Mayıs 2003'te meydana gelen depremde evleri zarar gören depremzedeler için TOKİ kanalıyla 108 milyon maliyetle 2 bin 432 konut inşa ederek hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. Erdoğan, "Adeta yeni bir Bingöl inşa ettik depremden sonra. Bir yıl içinde bitirdik bunu bir yıl" dedi.

Düzce ve Sakarya depremlerini hatırlatan Başbakan Erdoğan, "DSP yavru CHP'dir, MHP, ANAP ne yaptılar? Hiçbir şey yapamadılar yarım yamalak bıraktılar ve hükümeti de terk edip gittiler, 3,5 yıl. Biz geldik yeni Sakarya, Düzce, Kocaeli bütün oraları hamdolsun süratle yaptık bitirdik" değerlendirmesinde bulundu.

-"Biz dertliyiz, biz bu millete aşığız"-

Depremlerde Van ve Kütahya Simav'ı bir yılda inşa ettiklerini dile getiren Başbakan Erdoğan, "Niye, kardeşlerim biz dertliyiz, biz bu millete aşığız. Bizim derdimiz, sevdamız başka. Kentsel dönüşüm kapsamında Bingöl'de bin 681 konut inşa ettik, hak sahiplerine teslim ettik. 12 yılda hak sahiplerine teslim ettiğimiz toplam konut sayısı Bingöl'de ne oldu biliyor musunuz, 4 bin 113. Şu anda işte arka planda bin 333 konutun yapımı da sürüyor. Çünkü burası da beni rahatsız ediyordu, 'bunları yıkın' dedik, yıkıldı ve şimdi de inşaatları kentsel dönüşümle devam ediyor. Çünkü çok daha güzel bir Bingöl, bunun peşindeyiz ve böylece burası da bittiğinde 5 bin 446 konutu Bingölümüze kazandırmış olacağız" diye konuştu.

- Ankara

Kaynak: AA / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu Ak Parti Bingöl Yerel Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title