Haberler

3. Ulusal Genç Solistler Yarışması

İzmir Devlet Opera ve Balesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Devlet Konservatuvarı'nın Katkılarıyla, Alsancak Rotary Kulübü Tarafından Düzenlenecek Olan 3

İzmir Devlet Opera ve Balesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Devlet Konservatuvarı'nın katkılarıyla, Alsancak Rotary Kulübü tarafından düzenlenecek olan 3. Ulusal Genç Solistler Yarışması 17-21 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yapılan yazılı açıklamada bu yılki yarışmaya katılmak için İzmir, İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin, Eskişehir, Samsun, Sivas illerinden 40 yarışmacının müracaat ettiği, yarışmanın ön elemelerinin, 17 ve 18 Nisan 2010 tarihlerinde Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Devlet Konservatuvarı'nda yapılacağı bildirildi. Yarı finale kalacak yarışmacılar, 19 Nisan 2010 tarihinde Ahmed Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde halka açık yarışmada final için mücadele edecek. Finale kalan 5 yarışmacı, 21 Nisan 2010 Çarşamba akşamı saat 20.00'de İzmir Devlet Opera ve Balesi'nde birincilik için yarışacak. Alsancak Rotary Kulübü 2009-2010 Dönemi Başkanı Bülent Şenocak, amaçlarının genç sanatçıların, sanatseverlere tanıtılmasına yardımcı olmak ve onlara bir takım olanaklar sağlayarak özendirmek, daha da ileri düzeye ulaşmaları için katkı koymak olduğunu ifade etti.

(HLL-MHD) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title