Haberler

12 Besiciye Keçi Dağıtıldı

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 12 besiciye Saanen ırkı keçi dağıtıldı.

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 12 besiciye Saanen ırkı keçi dağıtıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Hayvancılığın Geliştirilmesi Projesi" kapsamında süt verim yönünden üstün özeliklere sahip olan Saanen ırkı keçi yetiştiriciliğinin mevcut keçi işletmelerinde yaygınlaştırılması amacıyla 12 teke, kura çekimiyle dağıtıldı.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde yapılan kura çekimine Çan Kaymakamı Yakup Tat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Akkuş, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Gıda Tarım Hayvancılık Müdürü Hakan Kahveci, Hayvan Sağlığı ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hakan Batıbeki,

Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Çan Ziraat Odası Başkanı Üsrev Damar, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Harun Arslan ve hayvan sahipleri katıldı. İl Müdürü Mustafa Akkuş, ilçede bulunan keçi işletmelerinde, mevcut ırkın Saanen ırkına dönüştürülerek hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

(GŞ-GD

20.12.2012 12: 04: 27

TSI

NNNN - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Akkuş Çanakkale Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title