Haberler

105 Kişilik Aile Perişan!

Güncelleme:

Suriye'den gelen 105 kişilik büyük bir aile Şanlıurfa'da aç, susuz ve üşürken bulundu. Susuzluk sebebiyle günlerdir yıkanamayan çocuklar bitlendi.

ÇADIRKENTE ALINMADILAR
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu bir ihbar üzerine gittiği Yarımcı ve Serince köylerinde büyük bir dramla karşılaştı. Köylülerin artık yardım konusunda aciz kaldığı Suriyeli 105 kişilik bir aile, özellikle birlikte geldikleri babaları ve büyükleri bir hafta önce ölünce daha da perişan oldu. Suriye'den Türkiye'ye geldikten sonra çadır kentlerde yer kalmadığı gerekçesiyle geri çevrilen aile günlerce barınacak yer aradı. Yarımcı köyünde Mahmut Yıldırım'ın barınmaları için ev verdiği Suriyeli Hacı Ekrem bir hafta önce hayatını kaybetti.

YARIMCI KÖYÜNDE SU YOK
Suriyeli Hacı Ekrem öldükten sonra geriye Yarımcı köyüne sığınan dört eşi, 36 çocuğu, 43 torunu olmak üzere toplam 85 kişilik bir aile kaldı. Üstelik dördüncü eş, beş aylık hamile. Ailenin diğer fertleri gibi sağlık kontrolünün düzenli yapılması gereken hamile kadın da sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Yarımcı köyünde yemek ve ısınma probleminin yanı sıra ciddi anlamda su sıkıntısı. 85 kişilik aile, aç ve susuz ve soğukta kalmakla birlikte köye geldiklerinden bu yana hiç banyo yapamadılar.
Yine Hacı Ekrem ile Suriye'den gelen 20 kişilik yakınları da Serince köyüne yerleşti. İsmail Kahveci'nin köyde verdiği evde kalan bu ailenin de ciddi anlamda yemek ve ısınma konusunda sıkıntıları var.

PLATFORM YETKİLİLERLE GÖRÜŞTÜ
Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu'nun ulaştığı her iki köydeki 105 kişilik aile için harekete geçildi. Platformdan Başkan Osman Gerem ve yöneticiler Handan Karataş ile Yusuf Mert yetkililerle irtibata geçerek bu ailenin çadır kentlere alınmasını istiyor. Dün gün boyunca bunu sağlamaya çalışan platform, tüm yetkililere çadır kente alınmaları ve duyarlı insanlara gıda ve ısınma yardımı konusunda çağrı yaptı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Türkiye Suriye Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title