Haberler

Yenişehir'den Kısa Kısa

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Yenişehir'de yapıldı.

Bursa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Yenişehir'de yapıldı.

Koordinasyon Kurulu Başkanı, Gemlik Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik başkanlığında yapılan toplantıda, önce hafta yaşanan dolu felaketinde zarar gören çiftçilerin durumu görüşüldü.

Yenişehir Ziraat Odası Başkanı Sadi Aktaş, kurulun Yenişehir'de olağanüstü toplanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aktaş, son yılların en büyük felaketiyle karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Her siyasi partiden destek gördük. Şimdi de ziraat odası başkanlarımız bize destek vermeye geldi" dedi.

Toplantıda, tarım sigortalarının yüksekliği, tapusuz arazilerin sigorta kapsamı dışında tutulması gibi konuları görüştüklerini anlatan Aktaş, "Bunun yanı sıra haziran ayının ilk haftasın da afetin yaşandığı Yenişehir-de tüm siyasi parti temsilcilerinin katılacağı bir toplantı düzenlenmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi konusunun bir kez daha hatırlatılması kararı alındı" diye konuştu.

- İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü-

İstanbul'un fethinin 559. yıl dönümü Yenişehir Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin hazırladığı programla kutlandı.

Okul müdürü Ahmet Kaya, Koç İlköğretim Okulu'nda düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Türk tarihinin şan ve şerefle dolu olduğunu belirtti. Kaya, şöyle dedi:

"Biz bu zaferleri top ve tüfekle değil, imanımızla kazandık. İstanbul'un fethi dünyanın dönüm noktasıdır. Kutsal bir fetihtir bu. Bizler öğrencilerimize kendi öz kültürünü bilip, sevmeyi aşılıyoruz. Hedefimiz tarihini bilen, milli ve manevi duyguları ön planda tutan imanlı bir gençlik yetiştirmektir."

Etkinlikte öğrencilerin hazırladığı gösteriler sunuldu.

- BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Yenişehir İstanbul Gemlik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title