Haberler

Yeni Eğitim Öğretim Yılı Başladı

Sivas'ta yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Sivas'ta yeni eğitim öğretim yılının başlaması dolayısıyla tören düzenlendi.

Karşıyaka İlkokulu'nda düzenlenen törende konuşan Sivas Valisi Davut Gül, 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Bugün hem öğrencilerimiz için hem veliler için önemli bir gün olduğunu söyleyen Gül, "Biliyoruz ki sizin en kıymetliniz evlatlarınız, onlar için en iyi eğitimi istiyorsunuz, en kaliteli eğitimi istiyorsunuz. Devlet de sizin bu beklentinize cevap vermek için hem Türkiye'nin genelinde hem de Sivas'ta bunu karşılamaya çalışıyor." dedi.

Öğretmenlerin temel amacının öğrencilere en iyi eğitimi vermek ve ailelerin beklentilerini karşılamak olduğunu ifade eden Gül, "Tabi başarıya odaklanmamak lazım. Biz de başarıdan ziyade nasip ve şükür var. Allah bir şeyi nasip etmişse o çocuğunuza ve sizlere nasip olur. Nasip olduğu için de öğrenci de, öğretmen de, veli de bunda şükretmek lazım. Tabi bunu yaparken de öğrenci sorumluluğunu bilecek, velilerimiz ve öğretmenlerimiz de sorumluluğunu bilecek." dedi.

Vali Gül, Sivas'ta eğitim kalitesini artırmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi.

Belediye Başkanı Sami Aydın ise yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını temenni etti.

Sivas Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy da il genelinde 6 bin 250 derslik ve 600 okulda yaklaşık 120 bin öğrenci ve 9 bin öğretmenin ders başı yaptığını dile getirerek, 2017-2018 eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Vali Davut Gül ve beraberindekiler okulun açılışı gerçekleştirerek öğrencilere kitaplarını dağıttı.

Kaynak: AA / Güncel

Karşıyaka Türkiye Sivas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title