Haberler

Hayatımızdaki nefes molaları

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
13.07.2021 12:23

Çoğumuzun hayatı hızlı bir tempo içinde geçiyor, özellikle de çalışan kişiler için günün önemli bir kısmını işleri ve uyku kaplıyor. Geriye kalan zamanımızda nefes molaları yaratabilmek çok önemli. Nefes molalarını da ikiye ayırabiliriz, sevgi bağları kurduğumuz insanlarla yaptıklarımız ve kendi başımıza yaptıklarımız şeklinde.

Örneğin biz eşimle birlikte günde iki defa Türk kahvesi içip sohbet etmeyi çok severiz. Birlikte dizi izleriz, bazen de okuduğumuz kitaplardan sohbet ederiz.

Bunun dışında ben mümkün olduğu ölçüde her gün sabah veya akşam kısa bir yürüyüş yaparım, benim için spordan çok meditasyon gibidir yürüyüşlerim. Kafamı toplamama da yardımcı olur anda kalma duygusunu yaşamama da yardım eder.

Bunun dışında eğer fırsat bulursam yazlık bir yerde tatildeysem uzun uzun yüzmeyi de severim, yüzmek kafamı dinlendirmeye gerçekten çok yardımcı oluyor. Bir de güzel bir kitap okumak için her gün yarım saat ayırmaya çalışırım.

Bu tarz nefes molalarının çok önemli olduğunu düşünüyorum, sizin hayatınızdaki nefes molaları neler, ne ölçüde yapabiliyorsunuz, keşke yapsam ama zaman ayıramıyorum dediğiniz şeyler neler?

Bu tip şeylere başlamak için hiçbir zaman geç değil, bugün veya yarın başlayabilirsiniz. Üstelik her gün yapmak zorunda da değilsiniz, ne kadar yapabilirseniz o kadarı yeterli olabilir.

Pek çok kişi nasıl olsa bir rutine oturtamam o zaman da bir anlamı olmaz diye hiç başlamamayı tercih ediyor.

Bunu spor alanında da çok görüyorum, her gün düzenli yürüyüş yapmayacaksam veya ortalama 10.000 adım atmayacaksam hiç yapmayayım şeklindeki düşünceyi doğru bulmuyorum. Ne kadar yapabilirseniz o kadarı yeterli ve faydalı.

Haydi gelin bu hafta hayatınıza katmak istediğiniz nefes molaları konusunda bir adım atın, ne kadar küçük olduğu veya devamının gelip gelmeyeceğini düşünmeden başlayın.

Herkese şimdiden güzel bir tatil dönemi ve iyi bayramlar diliyorum.

Sevgi ile kalın.

title