Haberler

Belki de her şey olması gerektiği gibidir

Mert Çuhadaroğlu

Mert Çuhadaroğlu

Yazar
15.06.2022 01:41

Hayatı zorlaştıran bazı düşünce yapıları var; onlardan bir tanesi de "olması gereken" diye farklı bir dünya oluşturmak. Aslında "olması gereken" diye bir şey yok, çünkü eğer öyle olması gerekseydi zaten öyle olurdu. Yaşam kocaman bir sistem; elbette birey olarak belli bir etki alanımız var; diğer yandan başımıza gelen veya çevremizde meydana gelen her olayı biz belirlemiyoruz, pek çok farklı bileşen ve etmen var.

Her şey nasıl olması gerekirse öyle oluyor; yaşam yolculuğunda bir şeyler deneyimlerken öğreniyoruz, kendimizi geliştiriyoruz, yapabildiğimiz kadar fayda sağlayıp ilerliyoruz. Her şeyi anlamamız gerçekten mümkün değil, bazen böyle bir şey nasıl benim başıma gelir diye isyan etme noktasına da gelebiliyoruz. Her olayda değil belki ama çoğu olayda aradan zaman geçip geriye baktığımızda o an fark edemediğimiz bir yön görebiliyoruz.

Yaşamı ve onun getirdiklerini oldukları şekli ile kabul etmek yaşamanın bilgece bir yolu diye düşünüyorum. Yaşam her zaman harika şeylerle karşılaştıracak bizi diye bir kural da yok. En çok neye ihtiyaç duyuyorsak onunla karşılaşıyoruz belki de, bilmenin de bir yöntemi yok.

Yaşam yolculuğunda kendimizi tanıyoruz, farkındalıklar ediniyoruz ve genellikle güçlenerek yaş alıyoruz. Deneyimlerimizden dersler çıkarıyoruz, aynı hataları tekrar yapmamaya gayret ediyoruz. Hayatı herkes farklı bir şekilde deneyimliyor, bu nedenle herkes kendisinden sorumlu öncelikli olarak. Farklıyız, bir bütünün parçalarını oluştursak bile.

Yaşamın bize getirdiklerini iyi ya da kötü ayırımı yapmadan bir bütün olarak görebilmek çok önemlidir. Yaşam adeta bir paket, onu parçalarına ayırıp bir kısmını alıyorum bir kısmını istemiyorum diyemezsiniz. Genel olarak bakıldığında yaşamın bize verilmiş olan güzel bir armağan olduğunu düşünüyorum ve bu düşünce ile yaşamak beni mutlu ediyor açıkçası.

Zaten yaşamı güzel yapan şey kendimiz ve yaşam hakkındaki olumlu ve umutlu düşüncelerimiz değil midir?

Güzel düşüncelerle bezenmiş harika bir hafta diliyorum.

Haftaya yeni bir yazıda buluşmak dileğiyle, sevgiyle kalın.

title