Haberler

Kupa Beşiktaş'ın

Eren Karadaş

Eren Karadaş

25.05.2024 01:50

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş ile Trabzonspor, Atatürk Olimpiyat Stadında karşı karşıya geldi. Uzun yıllar sonra ülkemizde iki rakip taraftarında takımlarını desteklediği adeta karnaval havasında geçen mücadeleyi Beşiktaş son dakikalarda attığı golle kazanarak Ziraat Türkiye Kupasının sahibi oldu.

Trabzonspor oyuna etkili başlamış ve golcüsü Onuachu'nun muhteşem golüyle öne geçmiş olsa da özellikle yediği golden sonra Kara Kartal rakip yarı sahada daha fazla gözüken gol arayan taraftı. Sağlı sollu ataklalar rakip kalede gol arasalar da istedikleri golü bir türlü bulamadılar. Gedson, Musrati ve Salih Uçan'ın olağan üstü performans sergilediği adeta iki değil üç kişilik oynadığı karşılaşma izledik desem abartmış olmam. Böylesine güçlü bir orta saha karşısında Berat, Umur ve Badri ile karşılık vermeniz pek mümkün olmaz doğrusu ki olmadı da.

Beşiktaş geride olmasına rağmen ilk yarı boyunca üstün oynayan taraftı aradıkları golü ilk yarının son dakikalarında penaltıdan bularak soyunma odasına moralle gidince ikinci yarıya daha da istekli başladılar. Salih Uçan'ın harika golüyle skoru 2-1'e getirdi. Bu dakikalardan sonra Abdullah Avcı, Trezeguet'i oyuna alarak Trabzonspor'un oyun oynamaya başlamasını sağladı. Trezeguet ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bir kere daha gösterdi futbol severlere. Onuachu attığı golün çok daha zorunu kaçırınca maç kırıldı artık bu dakikadan sonra Trabzonspor golü bulamaz ve Beşiktaş kupaya uzanır diye düşünürken 89. dakikada Nicolas Pepe'nin golü geldi. Trabzonspor'un golünden sonra bu kez karşılaşma uzatmaya gidecek diye düşünülürken savunma oyuncularının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan El-Musrati ceza sahasının dışında sert ve etkili vuruşuyla kaleci Uğurcan Çakır'ı avlayarak Ziraat Türkiye Kupasını Beşiktaş'a getiren isim oldu.

title