Haberler

3 Puandan Fazlası

Eren Karadaş

Eren Karadaş

20.06.2024 09:02

Turnuvanın en heyecanlı maçlarından biri olan ve Altın çocuğumuz Arda Güler'in rüzgarının esmeye başladığı Avrupa Şampiyonasında zaman zaman zorlansak da 3 puanla başlamak bizim için önemliydi. Milli takımımız sadece heyecan vermekle kalmıyor genç yıldızlarımızla, sempatikliğimizle, coşkumuzla, centilmenliğimizle turnuvaya damga vurmaya hazırlanıyor.

Genç oyunculardan kurulu güzel bir takımımız var. Genç oyunculardan kurulu olmamıza rağmen daha ilk maçtan ne kadar centilmen bir takım olduğumuz futbol severlere gösterdik. Rakibine faul yaptığı zaman hemen elini uzatıp özür dileten, gerilimden uzak duran, saha içinde yüzleri gülen, attığımız golden sonra çocuklar gibi sevinen harika ötesi bir futbolcu topluluğumuz var.

Geçmişte muhteşem anılar bıraktığımız 2020 Dünya Kupasına, 2008 Avrupa Şampiyonasına şampiyonasına yeni bir anı daha bırakmak daha büyük başarılar elde etmek için Almanya'dayız çok istiyoruz, çok çalışıyoruz, tarih yazmak istiyoruz. Güzel anılarımız olduğu gibi aklımıza bile getirmek istemediğimiz bir hayli umutlu gittiğimiz 2021 Avrupa Şampiyonasında 0 puan çekerek hayal kırıklığına uğradığımız şampiyona sonrası katıldığımız yeni bir şampiyonada ilk maçı stresi vardı ama aldığımız galibiyetle bu stresi üzerimizden attık. Salı günü oynayacağımız Portekiz karşılaşmasında ayaklarımız yere daha sağlam basar, ne istediğimizi bilerek oynarsak eğer Portekiz dize getirebileceğimizi ve ikinci maçlar sonunda gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.

Unutmadan bir parantezde Montella ve Samet Akaydın'a açmak istiyorum. Samet son oynanan Polonya maçında yapmış olduğu hatadan dolayı takımımızın gol yemesine neden olmuş ve turnuva öncesi stoper bölgesinde yaşadığımız sakatlık sorunlarından sonra aklımızda kocaman bir soru işareti olmuş olsa da da Gürcistan karşılaşmasında tüm bu soruları aklımızdan sildi diyebilirim. Uzatmanın son dakikalarında kaleye giden topu müthiş bir refleksle kafayla çıkartıp galibiyetin mimarı olması dışında kazanmış olduğu hava topları, ikili mücadelelerde de oldukça başarılı bir performans çizerek futbol sevenlerden alkış aldı. Umarım bundan sonraki karşılaşmalarda da bu özveri ile oynar. Montella'ya gelecek olursak. Futbolcuların sahada bir birine ayak uydurduğu gibi kenarda da hocanın saha içindeki futbolculara ayak uydurması gerekiyor. Böylesine önemli karşılaşmalarda sadece Arda'nın ayağına bakamazsınız hocanın B,C,D farklı farklı oyun planlarının da olması gerekiyor.

title