Haberler

Yayla, Mera ve Kışlaklardaki Yerleşim Sorunları

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Aydın: "Yayla, mera ve kışlaklar, vaziyet ve onaylı imar planına uygun olarak talep edenlere 29 yıla kadar tahsis edilebilecek"

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, yayla, mera ve kışlakların, vaziyet ve onaylı imar planına uygun olarak talep edenlere 29 yıla kadar tahsis edilebileceğini bildirdi.

Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, yıllardır çözüm bekleyen yayla, mera ve kışlaklarda yerleşim sorunlarının, TBMM tatile girmeden önce yanılan son yasal düzenleme ile çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Yaylalarda hayvancılık ve çiftçilikle uğraşarak geçimlerini sağlayan vatandaşlar için yapılacak çalışmalarla elektrik, su ve altyapı gibi sorunların da çözüme kavuşturulacağını vurgulayan Aydın, şunları kaydetti:

"Mera, yaylak ve kışlakların geleneksel kullanım amacıyla geçici yerleşme yeri olarak uygun görülen kısımları valilikçe kurulacak komisyon tarafından verilecek karar doğrultusunda, bu yerlerden ot bedeli de alınmaksızın tahsis amacı değiştirilerek tapuda Hazine adına tesciledilecektir. Bu aşamadan sonra vaziyet ve onaylı imar planına uygun olarak talep edilen yerler, sahiplerine 29 yıla kadar tahsis edilebilecektir. Yöresel mimariye uygun ve yöresel malzeme kullanılması gereken yapılar bodrum hariç iki kat ve 200 metrekareye kadar inşa edilebilecektir. Elde edilen gelirin yarısı Hazine'ye aktarılacak diğer yarısı ise ilgili belediyeye veya il özel idaresine gelir kaydedilecektir. Kanundan da anlaşılacağı üzere mevcut alanlarda çok büyük oranda bu düzenlenmeden faydalanarak mera, yaylak ve kışlaklar gibi yerleşim yerlerini tahsis etme imkanına kavuşacaktır." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Kemalettin Aydın Ahmet Aydın Gümüşhane Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title