Haberler

Samsun'da İlginç Arı Kovanları Şaşkınlık Yaratıyor

Güncelleme:

Samsun'da bir vatandaş tabut, cansız manken ve varili arı kovanı olarak kullanıyor. İlginç arı kovanlarını gören vatandaşlar hem tedirgin oluyor hem de şaşkınlığını gizleyemiyor.

İlginç arı kovanları: Tabut, cansız manken, varil

SAMSUN - Samsun'da bir vatandaş tabut, cansız manken ve varili arı kovanı olarak kullanıyor. İlginç arı kovanlarını gören vatandaşlar hem tedirgin oluyor hem de şaşkınlığını gizleyemiyor.

19 Mayıs ilçesi Engiz Mahallesi'nde 3 yıldır arıcılıkla uğraşan 44 yaşındaki Turgut Kocabıyık, sıra dışı kovanlarla dikkat çekiyor. Tabut, cansız manken ve su varilini arı kovanı olarak kullanan Kocabıyık, verim almak için değil bahçe daha güzel gözüksün diye bu yöntemi seçtiğini söyledi. Turgut Kocabıyık, bunları gören kimi vatandaşların korktuğunu, ortaya eğlenceli anların çıktığını söyledi.

"İlginç olaylar oluyor"

Yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Turgut Kocabıyık, "Burada arıcılık yapıyorum, aynı zamanda bahçe işleri ile uğraşıyorum. Yurt dışında değişik şekillerde arı üretiyorlar. Bu tabut şeklindeki yerde arı üretiyorum. İnsanlar buraya geldiklerinde bunu görünce duruyor, kimi korkuyor. İlginç olaylar oluyor. Bunu ilk getirdiğimde kardeşim gördü ve korktu. 'Tabut nereden geldi' dedi. Cansız mankenin içinde arı yetiştiriyorum. O bekçi görevi görecek. Cansız mankeni ilk gece kurdum. Kimsenin haberi yoktu. Annem sabah tarlaya giderken gördü ve korktu. Tabii, sonrasında gülüştük. Değişik şekillerde bal üretimi oluyor. Bunları tamamen hobi amaçlı yaptım. Bahçede görüntü olarak güzel duruyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Samsun Yaşam Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title