Haberler

112 Acil Servis Hayat Kurtarıyor

Eskişehir'de 112 Acil Servis ekipleri tarafından 2013 yılının ilk 6 ayında 22 bin 368 vakayaya müdahale edildiği, en sık rastlanılan rahatsızlıkların kalp krizi, beyin krizi, trafik kazaları, akciğer rahatsızlıkları (KOAH), diyabete bağlı...

Eskişehir'de 112 Acil Servis ekipleri tarafından 2013 yılının ilk 6 ayında 22 bin 368 vakayaya müdahale edildiği, en sık rastlanılan rahatsızlıkların kalp krizi, beyin krizi, trafik kazaları, akciğer rahatsızlıkları (KOAH), diyabete bağlı hiperglisemi, hipoglisemi, yüksek ve düşük tansiyon olduğu belirtildi.

Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Ahmet Ümit Cebeci, Eskişehir'de kent merkezi ve ilçeler olmak üzere toplamda 24 istasyonla vatandaşlara hizmet verildiğini açıkladı. Dr. Cebeci, 2012 yılında 44 bin 612 hastaya, 2013 yılının ilk 6 ayında ise 22 bin 368 vakaya acil müdahale edildiğini açıkladı. Ambulans sayısının 2014 yılında 30'a çıkartılacağını ifade eden Dr. Ahmet Ümit Cebeci, " Eskişehir'de şu anda 10 acil yardım ambulansıyla kent merkezinde hizmet veriyoruz. Bu ambulanslar Eskişehir'in değişik yerlerinde konuşlanmış durumda. İlçelerde de Seyitgazi ile Sivrihisar'da Kırka ve Kaymaz ek istasyonları olmak üzere toplam 14 tane istasyonla hizmet veriyoruz. Eskişehir il ve ilçe toplamında 24 istasyondan hizmet alıyor. Bu 24 istasyonun merkezde 3, Sivrihisar'da bir olmak üzere 4 tanesi doktorlu. Diğer kısmı da acil sağlık teknikeri (paramedik) ile hizmet veriyor. Onların da yetkileri var. Onlar da doktor gibi müdahalelerini yapıyorlar. Yeni planlamaya göre merkezde bulunan 10 istasyonu 16'ya çıkartacağız. Bu 16 istasyonun 4'ü doktorlu geri kalan 12 tanesi acil teknikerli olarak hizmet verecek. İlçelerde ise tamamını acil teknikerli hale getireceğiz" dedi.

Envanterlerinde bulunan 41 araçla kente hizmet verdiklerini vurgulayan Dr. Ahmet Ümit Cebeci, "2 kış koşullarında kullanılan paletli ambulansımız, 1 yoğun bakım obez ambulansımız (160 kilo üstü) ve 41 tane faal araçla hizmet veriyoruz. Bu araçların 24'ü istasyonlarda, bir kısmı eğitim, bir kısmı ise yedek olarak bulunuyor. Bir tane motorlu ambulansımız var" şeklinde konuştu.

Günde yaklaşık 150 vakaya ulaştıklarını belirten Dr. Cebeci, "Vakaların yoğunluğu değişken olup, ekseriyetle müdahale ettiğimiz vakalar kalp krizi, beyin krizi, trafik kazaları, akciğer rahatsızlıkları (KOAH), diyabete bağlı hiperglisemi ve hipoglisemi, yüksek ve düşük tansiyon" diye konuştu. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Sivrihisar Eskişehir KOAH Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title