Haberler

Yalova İl Genel Meclisi'nin Yeni Başkanı Alkış Oldu

Yalova İl Genel Meclisi'nde başkanlık seçimi yapıldı.

Yalova İl Genel Meclisi'nde başkanlık seçimi yapıldı. Yapılan gizli oylama sonucu Ali Rıza Alkış meclis başkanı seçildi.

Yalova kamuoyunun da merakla beklediği İl Genel Meclisi'ndeki başkanlık seçimi gerçekleşti. Başkan Vekili Murat Kaya'nın oturum başkanlığı yaptığı toplantıda usule uygun yapılmayan başkanlık seçiminin yenilenmesi görüşüldü. Muhalefet partisi üyeleri ile İl Genel Meclisi Başkanı Atalay Beştaş'ın katılmadığı oturumda başkanlık seçiminin yapılmasına karar verildi. Yapılan oturumda söz alan Hasan Nergiz, AK Parti grubu adına Ali Rıza Alkış'ı başkanlığa aday gösterdiklerini söyledi. Başka adayın olup olmadığını soran oturum başkanı Murat Kaya, seçimin gizli oylama ile yapılacağını söyledi.

Ardından meclis üyeleri oylama yaptı. Tamamlanan oy verme işlemlerinin ardından oy tasnifi katip üye İbrahim Akay yaptı. 8 oyun kullanıldığı seçimde 8 oyu da Alkış aldı.

Daha sonra Ali Rıza Alkış ile Başkan Vekili Murat Kaya arasında devir teslim töreni yapıldı. Yeni başkanı tebrik eden Kaya, Haziran ayı meclis toplantısında başkanlık koltuğuna Ali Rıza Alkış'ın oturacağını söyledi.

Devir teslim töreninin ardından başkanlık koltuğunda poz vermeyen Alkış, "Mecliste başkan seçildim ama resmi olarak bu görevi yapmam için Yalova Valiliği'nin yapılan seçimi onaylaması gerekir" dedi. Kısa bir konuşma yapan Alkış, "Mahkemenin meclis başkanlığı seçimini iptal etmesi üzerine bu süreci tamamlamak için toplandık. İl Genel Meclisi başkanlığına seçilmem ile birlikte üstlendiğim sorumluluğun farkındayım. Görevimi tarafsız bir şekilde sürdürmeye gayret edeceğim. Atanmış veya seçilmiş ikilemine düşmeden yapılanan tüm çalışmalarda bu Meclis'in iradesini hakim kılmayı planlıyorum. Bu süreç içerisinde Meclis üyelerinin yapacağı uyarılar benim için önemli olacaktır. Beni bu göreve layık gören meclise teşekkür ediyorum" dedi.

Seçim sonrası görüşlerini bildiren Atalay Beştaş, Yalova Valiliği'nin seçimi onaylaması durumunda yargıya başvuracağını söyledi. Beştaş, "Bu seçim tek parti çatısı altında yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nde tek partili sistem 1950 yılında kalkmıştır, ama 2012 Yalova'sında böyle bir seçim yapılmıştır. Yalova tek partili sisteme geri döndü. Bu hukuksuzluk valilik tarafından onaylandığı takdirde hakkımı mahkemede arayacağım. Yalova Valiliği'nin bu seçimi onaylaması durumunda da koltuğu bırakacağım. Bırakmazsam bu zorbalık olur. Ben onların yaptığını yapmayacağım" şeklinde konuştu. - YALOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Murat Kaya Ak Parti Yalova Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title