Haberler

Yakutiye Belediyesi Yolları Onaracak

Yakutiye Belediyesi, köy içi yolların yapılması ve ortak kullanım alanları bağlantılarının kolaylaştırılması amacıyla 10 mahallede asfalt ve taş kaplama çalışmaları gerçekleştirecek.

Yakutiye Belediyesi, köy içi yolların yapılması ve ortak kullanım alanları bağlantılarının kolaylaştırılması amacıyla 10 mahallede asfalt ve taş kaplama çalışmaları gerçekleştirecek.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Belediye Başkanı Ali Korkut, 2017 yılında başlatılacak çalışmaların 2019 yılına kadar tamamlanarak şehir ile köy arasındaki farkın kapatılacağını ifade etti.

Önümüzdeki sene itibariyle 10 köyde asfalt veya taş kaplaması için planlama yapacaklarını bildiren Korkut, şunları aktardı:

"Önceliğimiz bunlar. Sonraki süreç içinde de mevsim şartları el verirse yine bazı köylerde eksiklikler varsa, onları tamamlayacağız. Altyapısı bitmemiş köye girme şansımız yok. Bazı köylerde bu sene itibariyle yapmamız gereken tuvaletler var, onlara giremedik. Mali yönden çok rahat değiliz."

Belediye tarafından yaptırılan Yeşil Yakutiye evleri hakkında da muhtarlara bilgi veren Korkut, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yeşil Yakutiye'de yaklaşık 130 dairemiz var önümüzdeki sene itibariyle onların satışlarını gerçekleştireceğiz. Parası olan, ev almak isteyen varsa ihale usulüyle satışı yapacağız. Rakamları makul ölçüde tutuyoruz ki vatandaşımız ev, bark sahibi olsun. Arsa üretimi yaptık. Oluşacak kaynakla önümüzdeki sene eksiklikleri olan köylerdeki hizmetlerimizin büyük bir bölümünü tamamlamaya niyetliyiz. 2019'a kadar köylerimizdeki eksikler neyse hepsini bitirmeye gayret edeceğiz. Yaşam seviyesini yükselteceğiz."

Mahalle muhtarları, hizmetlerinden dolayı Korkut'a plaket takdim etti.

Kaynak: AA / Güncel

Yakutiye Belediyesi Ali Korkut Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title