Haberler

YPG, Rakka ile Tel Abyad'ı Ele Geçirdi, IŞİD Kuşatma Altında

Güncelleme:

YPG, Rakka ile Tel Abyad'ı bağlayan yolu ele geçirerek IŞİD'i kuşatma altına aldı.

YPG'nin, Rakka ile Tel Abyad'ı bağlayan yolu ele geçirerek IŞİD'i kuşatma altına aldığı öğrenildi.

Kürtlerin denetimindeki Kobani ve Cezire kantonları arasında yer alan IŞİD'in kontrolündeki Tel Abyad'a yönelik PYD'nin silahlı kanadı YPG ile Burkan el Fırat güçlerinin ilerleyişi sürüyor.

İlgili Haberler

SINIR KENTİNİ ÜÇ YÖNDEN KUŞATTI

YPG, IŞİD'in Suriye'deki merkezi Rakka ile Tel Abyad'ı bağlayan yolda denetimi sağlayarak sınır kentini üç yönden kuşattı. Tel Abyad'da 100 ila 150 IŞİD militanının kaldığı tahmin ediliyor.

SURİYELİLER BÜYÜK DRAM YAŞIYOR

YPG ile IŞİD militanlarının çatışması ve koalisyon ülkelerinin hava bombardımanından kaçıp sınıra toplanan binlerce Suriyeli dünden bu yana büyük bir dram yaşıyor.

İKİ YILDIR IŞİD'İN KONTROLÜNDE

Rakka kenti, Suriye'deki IŞİD'in başkenti olarak biliniyor. Kent yaklaşık iki yıldır IŞİD'in kontrolü altında bulunuyor.

TÜRKİYE'YE GİRİŞLERİNE İZİN VERİLİYOR

Sıcaklığın 45 derece olduğu bir ortamda, içinde acil ihtiyaçları bulunan torba ve valizler ile sınıra gelen Suriyelilerin Türkiye'ye girişlerine izin veriliyor. Kadın-erkek, yaşlı-genç binlerce Suriyeli sığınmacı Türk yetkililerinin izin vermesi ile Akçakale ilçesinden girişleri devam ediyor. Sınır kapısında yerli yabancı onlarca televizyon kanalı gelen mültecilerin dramlarını canlı olarak seyircilerine yansıtıyor.

SINIRDA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

Türkiye sınır kapısında ve sınır boyunca güvenlik önlemlerini artırdı. Sınırda birçok yere siper kazarak beton ve briketle sınıra asker yığıyor. Koalisyon güçlerine ait uçakların Rakka, Suluk ve çevre köylerinde hava bombardımanı başlatmasının ardından kaçanların sayısının 40 bini geçmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Türkiye Kobani Suriye Rakka Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
500

Yorumlar (357)

MARDİNLİ ARAP:

Pkk kolu Ypg Amerikadan aldığı destekle hiç acımadan soykırım yapıyor. Hainler.

17
221
yanıtYanıtla
GERÇEKLER:

TV LERDE HERSEYI GORDUK. DUN SINIR KAPISINDAKI TURKMENLERIN YANINDA ISID VARDI VE TURKMENLERE ZARAR VERMIYORDU. ISID TURKMENLERE BUGUNE KADAR ZARAR VERMEMISTIR. BU PKK VE YPG BU ALGIYI OLUSTURARAK TURKMENLERIN KOYLERINI BASIP ONLARI KATLETMISTIR. BUGUN OLDUGU GIBI. YPG PKK DINSIZLERI ISIDI BAHANE EDEREK TURKMENLERE SALDIRMAKTA VE YERLESIM YERLERINI GASP ETMEKTE. AKP HUKUMETI BU DURUMA SESIZ KALMAMALI VE SOYDASLARIMIZI KORUMALIDIR. GOZ GORE GORE SANIRLARIMIZDA KURT DEVLETI KURULUYOR HUKUMET SESSZ

172
6
yanıtYanıtla
İLYASmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İşit kürtlere saldırmakla hayatının yanlışını yaptı

117
60
yanıtYanıtla
HEWLÊRmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

KURBAN OLAYIM KÜRD KAHRAMANLARINA. VURUN VURUN VURUN HİÇ ACIMAYIN BU ŞEYTANLARA.

52
112
yanıtYanıtla
BİRİ:

Allah Yardımcın olsun Türkiye Kürtler ve Ezidilerin namusu senin sayende kurtuldu. Teşekkürler Türkler Araplar ve Zazalar sizler sayesinde kurtulduk. Yoksa Ypg Yahudi örgüt bizleri bir gram düşünmiyor

10
129
yanıtYanıtla
Roboskiyi unutturmayacagizmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Ypg orda Kürt halkına da Turkmenlere de Araplara da Ezidilere de sahip cikti.Ypg orda insanlik onurunu kurtariyor.Kobane dustu dusecek diyenlere inat Allhin lanetledigi Dais kopeklerine Mezopotamyayi dar edecek!

132
5
yanıtYanıtla
Hakkını helal etmeyenmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Allah mazlumların ve yardımcılarının yar ve yardımcısı olsun zalimleride helak etsin amin

126
2
yanıtYanıtla
MustafamobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İşidden korkup kaçmş çok kürt var sayfada anca lafla savaşırlar yiyorsa gitseniz ya er meydanına akrabalarınz gebertiliyor bunlar sitelerde takılıyor hay Allahım ya

43
75
yanıtYanıtla
Leyla:

Allah yardımcınız olsu ypg , türkmenlerin namusuda sizin sayenizde kurtuldu.

40
73
yanıtYanıtla
burkan:

Tel Abyad Düştü Düşecek :))). En . çok Erdoğan üzülüyürdur.

39
58
yanıtYanıtla
Tüm 357 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title