Haberler

Muğla-Bodrum'da 'Meralar Halka Kalsın' Eylemi

Muğla-Bodrum'da 'meralar halka kalsın' eylemi(1)Bodrum'da 'meralar halka kalsın' eylemiMUĞLA'nın Bodrum ilçesinde meraların, doğal ve arkeolojik SİT alanlarının 49 yıllığına turizm amaçlı tahsis edilmesi kararını protesto eden Bodrumlular, Meralar Halka Kalsın Tarih ve Doğa Yağmalanmasın...

Muğla- Bodrum'da 'meralar halka kalsın' eylemi(1)

Bodrum'da 'meralar halka kalsın' eylemi

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde meraların, doğal ve arkeolojik SİT alanlarının 49 yıllığına turizm amaçlı tahsis edilmesi kararını protesto eden Bodrumlular, Meralar Halka Kalsın Tarih ve Doğa Yağmalanmasın adı altında eylem yaptı. Küdür Yarımadası'nda gerçekleşen eyleme CHP'li milletvekilleri de destek verdi.

Bodrum'un Yalıkavak Mahallesi'ndeki, 1. derece doğal ve arkeolojik SİT alanı olan Küdür Yarımadası'ndaki 470 hektarlık alanın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından turizme tahsis amaçlı 49 yıllığına kiraya verilebilecek olmasına tepki olarak, CHP ilçe örgütü tarafından eylem düzenlendi. Küdür Yarımadası'ndaki Kuzey Koyu Halk Plajı'nda ve merada düzenlenen eyleme CHP Muğla milletvekilleri Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, Akın Üstündağ, CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, sivil toplum örgütü temsilcileri ve sanatçılarında aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi katıldı. Ellerinde, Akdeniz foklarını koruyalım, Yarın çok geç olabilir, Doğal yaşamı koruyalım, Beach değil kumsal kalmak istiyoruz, Meralar tahsis edilemez yazılı dövizlerle eyleme gelen kalyabalık, Küdür Yarımadası'na dokunma. Plajlar ve koylar halkındır yazılı pankart açtı. Eylemcileri, polisler uzaktan izledi. İnsan zinciri oluşturarak sık sık Sahiller bizimdir, bizim kalacak sloganları atan eylemciler, daha sonra basın açıklaması yaptı.

AKDENİZ FOKLARININ BARINMA VE ÜREME ALANLARI YOK OLACAK

CHP Bodrum İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Başar Bıyıklı, Küdür Yarımadası'ndaki meralar, 1. derece doğal ve arkeolojik SİT ve halka açık koylar olmak üzere toplam 470 hektarlık alanın tahsis değişikliği yapılarak imara açılmasının yasalaştırıldığını belirterek, Sadece Bodrumlular'ın ve yerli turistlerimizin değil, dünya turistlerinin rahat nefes alabildiği Akdeniz foklarının üreyip yaşama olanağı bulduğu bu koyların imara açılması buranın betona dönüştürülmesi demektir. Yerel balıkçı tekneleri ve tur teknelerinin turizm yaptığı ve sadece turizm amaçlı kullanılan bu koyların rant amaçlı imara açılacak olmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz. Bu katliama seyirci kalmayacağız. Küdür Yarımadası onbinlerce yıl doğal kaldı, doğal kalmaya devam edecektir. Akdeniz foklarının yaşam alanları ellerinden alınmasın, meralar hayvanlarımıza kalsın dedi.

KATLİAMA SEYİRCİ KALAMAYIZ

CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen de, bakir, doğal, tarihi ve kültürel zenginliklere sahip Küdür Yarımadası'nda çakılacak her bir çivinin, dökülecek her bir betonun katliama neden olacağını söyledi. Seymen, Burada yörenin köylüleri aynı zamanda hayvancılık yapmaktadır, o nedenle onlarca yıldır burası mera olarak kullanılmakta. Halk, buradaki koylardan ücretsiz yararlanmaktadır. Burası turizme açıldığında Yalıkavak ve Bodrum'un en bakir en doğal görünüme sahip Yarımadası yok olacağı gibi ileride telafisi mümkün olmayan sosyal sorunlara neden olacaktır. Bu nedenle bu kararın yeniden gözden geçirilmesini ve iptal edilmesini istiyoruz. Ranta gözü doymayanların Küdür Yarımadası'ndan ellerini planlarını çekmelerini ve buranın mera olarak kalmasını istiyoruz. Katliama seyirci kalamayız, bırakın koylarımızı, toprağımız meramızı bize kalsın diye konuştu. Milletvekili Akın Üstündağ ise Torba yasa ile çıkarılan bu kanun maddesi sadece Küdür Yarımadası'nı değil Türkiye' nin kıyı şeridindeki bütün doğal ve arkeolojik SİT alanlarını vuracak, imara açacaktır. Eğer bunun önüne geçilmez ise çok değil bir yıl içerisinde buralarda binaları göreceğiz ve geri dönüşü olmayacak. Bu nedenle gerek mecliste gerekse hukuki olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız dedi. Açıklamaların ardından bir süre alkışlı protestoda bulunan kalabalık, olaysız dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Akdeniz Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title