Haberler

Kilosu 100 TL olan deve sütüne yoğun talep

Güncelleme:

Aydın'ın İncirliova ilçesinde üretilen deve sütü, kilosu 100 TL'den yurt içi ve yurt dışına pazarlanıyor. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, süt haricinde devenin sucuğu, idrarı, dili, yağı ve tüyüne dahi talebin olduğunu belirterek, "Günlük 40 kilo süt çıkıyor, talebi karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

İncirliova Belediye Başkanı ve Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Federasyonu eski Başkanı da olan Aytekin Kaya'nın ilçede 30 yıldan beri deve çiftliği bulunuyor. Başkan Kaya, yetiştirdiği güreş develeri haricinde dişi develerden de elde ettiği sütü kilosu 100 TL'den yurt içi ve yurt dışına pazarlıyor. Günlük 40 kilo deve sütünü istek üzerine paketleyerek gönderen Kaya, süt haricinde de taleplere karşılık veriyor. Deve sucuğunun kilosunun 60 TL'den, dilinin ise tanesi 50 TL'den satıldığını belirten Kaya, devenin idrarı, tüyü ve yağını ise isteyenlere hediye ediyor.

"DEVENİN HER ŞEYİ FAYDALI"

Deve sütünün çok faydalı olduğunu söyleyen Kaya, "Talep çok. Geçenlerde 5 kilo deve sütünü, Rusya'ya gönderdik. Kanser hastalarına çok faydası oluyor. Bağışıklık sistemini çalıştırıyor. C vitamini olmasından dolayı anne sütüne eş değerdir. Türkiye'deki profesörler de bu işe büyük önem veriyor. Çin'den ise deve sütü tozu istediler. Bununla ilgili bir çalışmamız var. Devenin her şeyi faydalı. Tüyü, yağı, idrarı, dili, eti, sucuğu ve her şeyi faydalıdır. Allah öyle bir yaratmış ki, her şeyinden faydasını gören insanlar var. İdrarının sedef hastalarına, dilinin kekeme çocuklara, tüyünün ise bel fıtığı gibi çok şeye faydası olduğu için bizden talep ediyorlar" dedi.

Deve sucuğunun sadece İncirliova'da imal edildiğini belirten Kaya, "Sucuğun patentini almak için gerekli yerlere başvurduk. Türkiye'de dişi deve az. Daha fazla dişi deve getirmeyi düşünüyorum. Günlük 40 kilo süt çıkıyor, talebi karşılamaya çalışıyoruz" dedi.

"SÜTÜN FAYDASI İSPATLANMIŞTIR"

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Koçarlı Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atakan Koç ise "Deve sütünün birçok şeye iyi geldiği konusunda derleme araştırmalar var. Kansere, astım hastalarına, otistik çocukların hırçınlığını sakinleştirmesine, özellikle şeker hastaları açısından tipik diyabet dediğimiz şeker hastalarında insülin ihtiyacını üçte bir oranında azaltıyor. Bunlarla ilgili yapılan araştırmalar dünya genelinde kabul görmüş ve ispatlanmıştır. Diğerleri için araştırmalar var ispatlanmış bir şey yok. Ama Aytekin Kaya ve diğerlerinin de bunları deneyim sonucunda elde ettikleri şeyler var" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Aytekin Kaya İncirliova Aydın Haberler

Bakmadan Geçme

ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur? ÇÖL TOZU SON DAKİKA! Çöl tozu nedir? Çöl tozundan nasıl korunulur, zararları ne? Brighton - Manchester City maçı ne zaman, saat kaçta ve hangi kanalda? Brighton- Manchester City maçı kaç kaç bitti? #9917
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title