Haberler

14 kilogramlık dev lahana görenleri şaşırttı

Güncelleme:

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki semt pazarında satılan yaklaşık 14 kilogramlık dev lahana ilgi odağı oldu. Latif Ağır tarafından yetiştirilen lahanalar, görenleri hayrete düşürdü.

Manisa'nın Alaşehir ilçesindeki semt pazarına getirilen dev lahanalar görenleri hayrete düşürdü. Uşak'ın Eşme ilçesinde çiftçilik yapan Latif Ağır tarafından yetiştirilen lahanaların ağırlıkları 5 kilogramdan 15 kilograma kadar çıkıyor. Ağır tarafından Alaşehir semt pazarına getirilen yaklaşık 14 kilogramlık lahana vatandaşların dikkatini çekti.

"ÖZEL MÜŞTERİLERİM VAR"

Lahanaları doğal yetiştirdiğini belirten Ağır, "Tarlama tamamen doğal hayvan gübresi veriyorum. Lahanaların büyük olması da hayvan gübresi kullanmamdan kaynaklanıyor. 53 yaşındayım çocukluğumdan beri çiftçilik yaparım. Topraklarımız çok verimli ve sadece hayvan gübresi kullanıyorum. Alaşehir, Eşme, Yeşilyurt gibi semt pazarlarında satış yapıyorum. Her gittiğim pazarda benim özel müşterilerim var. Beni tanıyanlar lahanasını özel olarak almaya gelirler. Büyük olan lahanaları kalabalık aileler alıyor. Bu lahanalar için özel müşterilerim var" dedi.

"50 YILLIK ATA TOHUMLARINDAN ÜRETİLMEKTEDİR"

Lahanaları dedelerinden kalma tohumlardan ürettiğini belirten Ağır, "Lahanalarım organiktir. Bu lahanalar atalarımızdan kalan 50 yıllık tohumlardan üretilmektedir. Güzel şerbet gibidir. Turşuda, salatada, sarma yapımında kullanılır. Çiğ olarak da tüketilebilir. Sağlık için birebirdir. Bugün pazara getirdiğim lahanaların en büyük olanı 13 kilo 950 gram geliyor. Lahanaların ortalama ağırlığı 5 kilo ile 15 kilo arasında değişiyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Alaşehir Uşak Eşme Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title