Haberler

Darbeci Hafter'den bir skandal hamle daha! Libya'nın güneyindeki petrol sahası kapatıldı

Güncelleme:

Almanya'nın başkenti Berlin'deki Libya zirvesi devam ederken Trablus'a saldırı düzenleyen darbeci Hafter'den skandal bir hamle daha geldi. Hafter yanlıları, Libya'nın güneyindeki Şerare Petrol Sahası'nda petrol pompalama işlemini durdurdu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ev sahipliğinde Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı devam ederken, darbeci Hafter'dan skandal bir hamle daha geldi. Zirve devam ederken Trablus'a saldırı düzenleyen darbeci Hafter yanlıları, bu kez Libya'nın güneyindeki Şerare Petrol Sahası'nda petrol pompalama işlemini durdurdu.

GÜNLÜK 300 BİN VARİLİ AŞKIN PETROL ÜRETİLİYOR

Petrol sahasındaki yetkililerden alınan bilgiye göre, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter yanlılarının petrol sahasını Zaviye Limanı'na bağlayan hattaki vanalardan birini kapatması nedeniyle petrol pompalama işlemi durduruldu.

Libya'daki en büyük petrol sahası olan Şerare'de günlük 300 bin varili aşkın petrol üretiliyor. Bu miktar, 2019 yılında günlük bir milyon varili aşkın üretimin yapıldığı Libya'nın petrol üretiminin yaklaşık üçte birlik kısmına tekabül ediyor.

PETROL TANKERİNİ DE HEDEF ALDI

Libya'nın uluslararası meşruiyete sahip temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin ortak Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, yaptığı açıklamada, Hallatat ve Hallet el-Furcan bölgesinde Hafter milislerinin ateşkesi ihlal ederek havan saldırısı düzenlediklerini, kendilerinin de bu saldırıya karşılık verdiğini ve durumu kontrol altına aldıklarını ifade etmişti.

Medeni, Hafter milislerinin havan saldırısının Hallatat bölgesindeki petrol tankerlerine isabet ettiğini, bu nedenle yangın çıktığını söylemişti.

ATEŞKESİ İHLAL EDİP SALDIRI DÜZENLEDİLER

Öte yandan, Libya'daki taraflar ve uluslararası toplum Almanya'nın başkenti Berlin toplanırken, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı milisler ateşkesi ihlal etti.

Libya'nın uluslararası meşruiyete sahip temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin ortak Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, yaptığı açıklamada, Hallatat ve Hallet el-Furcan bölgesinde Hafter milislerinin ateşkesi ihlal ederek havan saldırısı düzenlediklerini, kendilerinin de bu saldırıya karşılık verdiğini ve durumu kontrol altına aldıklarını ifade etti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Halife Hafter Libya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title