Haberler

Vicdansız Babaya Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası

Diyarbakır'da Geçen Yıl 3 Yaşındaki Oğlunu, Başına Yemek Kaşığıyla Defalarca Vurup 17 Yerinden Isırarak Öldürdüğü Gerekçesiyle Yargılanan Baba Ahmet Kaptan, Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezasına Çarptırıldı.

Diyarbakır'da geçen yıl 3 yaşındaki oğlunu, başına yemek kaşığıyla defalarca vurup 17 yerinden ısırarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan baba Ahmet Kaptan, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanıklar Ahmet Kaptan, Feyzi Gezginci, Fesih Kaptan ve Saim Kaptan hazır bulundu. Sanıkların savunmalarını dinleyen mahkeme heyeti, sanıklardan baba Ahmet Kaptan'ı, TCK'nın 82/1. maddesinde yer alan ''Canavarca bir hisle adam öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Diğer sanıklardan Fesih Kaptan ile Saim Kaptan'ı aynı maddede yer alan, ''Bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak ve işlenmesini

kolaylaştırmak'' suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çaptırdı. Duruşmada sanıklardan F.G.'nin ise tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verildi. İddianamede, ölü bulunan 3 yaşındaki H.G.'nin yapılan otopsisinde vücudunda çok sayıda darp ve ısırık izine rastlanıldığı ve yapılan inceleme sonucunda da ısırık izlerinin sanık Ahmet Kaptan'a ait olduğu kaydedilmişti. Sanık Kaptan'ın maktul H.G.'yi yakınları olan Fesih ve Saim Kaptan'ın yardımıyla gömdüğü kaydedilen iddianamede, ''Olay yerine gelen

Fesih ve Saim Kaptan, Ahmet Kaptan ile birlikte bir battaniyeye sardıkları H.G.'nin cesedini sepetli bir motosikletle Mardinkapı semtindeki Hevsel Bahçeleri'ne götürüp battaniye ile gömdükleri tespit edilmiştir. H.G.'nin gömüldüğü yerde çok sayıda bira şişesi ve sigara izmariti bulunmuştur. Sanıklar olay yerinden sepetli motosikletle ayrılırken bira içmeye devam etmişlerdir'' denilmişti.

Sanık Ahmet Kaptan, 2 yıl önce de maktulun annesi olan ve imam nikahıyla birlikte yaşadığı Türkan Gezginci'nin burnunu kesmişti.

(AŞ-ZG-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title