Haberler

Verheugen, Örnek Tesisi Görmek İçin Bursa'ya Geliyor

Osmangazi Belediyesi'nin Hamitler Mezarlığı Yakınlarındaki 114 Dönümlük Ormanlık Alanda Hayata Geçirdiği Sahipsiz Hayvanlar Merkezi AB'nin de Gündemine Girdi.

Osmangazi Belediyesi’nin Hamitler Mezarlığı yakınlarındaki 114 dönümlük ormanlık alanda hayata geçirdiği Sahipsiz Hayvanlar Merkezi AB’nin de gündemine girdi.

Eski Avrupa Birliği Genişlemeden Sorumlu Komisyon Başkanı, şimdiki AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Gunter Verheugen, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’nde inceleme yapmak ve karşılıklı işbirliği imkânlarını araştırmak üzere Bursa’ya geliyor. 20 Ocak 2007 Cumartesi günü Bursa’da olacak olan Verheugen çiftine, Pro Annimalle Başkanı (Almanya Hayvanları Koruma Derneği) Johanna Vathke ve kalabalık bir yabancı gazeteci grubu da eşlik edecek.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelecek olan Verheugen çifti, hem Türkiye’nin hem de Avrupa’nın en büyük ve modern tesisi olan Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’nde ayrıntılı inceleme yapacaklar. İncelemenin ardından, tesisin en iyi şekilde işleyebilmesi ve başka bölgelerde yapılacak tesisler için örnek oluşturması için karşılıklı işbirliği imkânları araştırılacak. Verhugen’in, AB’nin ilgili bölümleriyle maddi ve manevi işbirliği noktasında destek vermesi bekleniyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe, hayata geçirdikleri modern tesisin Avrupa’da yankı bulmasının sevindirici olduğunu söyledi. Verheugen çiftinin, Almanya basınında çıkan haberler üzerine Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi’nden haberdar olduğunu kaydeden Altepe, “Yerinde görmek istediklerini ilettiler ve biz de davet ettik. Bu ziyaretin, tesisin sağlıklı işlemesi için gerekli olan maddi ve manevi desteklerin sağlanması noktasında önemli açılımlar getireceğine inanıyorum. Bununla birlikte, bu girişimin; ülkemizde AB standartlarının da üzerinde proje üretilip hayata geçirildiğinin önemli bir göstergesi olacağı için ülkemizin AB yolculuğunda katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dünyamızı paylaştığımız diğer canlılara duyarlı benzer projelerin bu sürece katkıda bulunacağına inanıyorum” dedi.

Gunter Verheugen ve beraberindekiler, Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam Merkezi incelemesinin ardından akşam Karabaş Dergahı Kültür Merkezi’nde sema gösterisi izleyecekler. Konuklar, 21 Ocak Pazar sabahı erkenden Almanya’ya dönecekler.

Sokak hayvanlarının bakım ve tedavilerinin yanı sıra, sahipli hayvanların da misafir edilebileceği tesisler, aynı zamanda hayvan sevgisinin aşılanacağı sosyal tesis olacak. Yılda ortalama 4 bin sokak köpeğinin kısırlaştırılacağı tesis, Osmangazi’nin yanı sıra çevre ilçelere de hizmet verecek. Aynı anda binlerce hayvanın barınabileceği tesiste; dişi ve erkek köpekler için ayrı; sokak köpekleri için ayrı mekânlar bulunurken, bununla birlikte kısırlaştırılmış hayvanlar için ayrı; müşahade altında tutulması gerekenler için ayrı ve kurt, kangal gibi cins hayvanların yetiştirilmesi için de ayrı alanlar planlandı.

(MŞ)

11.01.2007 13:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title