Haberler
BBC

Vergi Kaçakçılığı'yla Suçlanan Cristiano Ronaldo Yargıç Karşısında

Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo, 'vergi kaçırdığı' iddiasıyla bugün TSİ 12.30'da mahkemeye çıkacak.

İspanya'da "vergi kaçakçılığı" ile suçlanan Real Madrid'in Portekizli yıldızı Cristiano Ronaldo bugün yargı karşısına çıkacak.

İspanyol savcılara göre Ronaldo, Real Madrid'e transfer olduğu 2010 yılından bu yana 14 milyon 700 bin euro vergi kaçırdı.

Ronaldo ise daha önce hakkındaki iddiaları yalanlamış ve "Vicdanım rahat" demişti.

dünyanın en çok kazanan futbolcusu olan Portekizli oyuncunun, Messi de yargılanmıştı

İspanya vergi daireleri geçen yıl, Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi'ye de aynı suçlamalarda bulunmuş ve Arjantinli oyuncu 21 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu ceza daha sonra 252 bin Euro para cezasına çevrilmişti.

Ronaldo, Messi'ye göre 10.6 milyon Euro daha fazla vergi kaçırmakla suçlanıyor.

İspanyol savcılarına göre Ronaldo, İspanya'daki mali yükümlülükleri bilinçli olarak ihlal etti ve İspanya'ya geldikten sonra bir şirket kurarak, elde ettiği geliri gizlemeye çalıştı.

32 yaşındaki oyuncu bu iddiaları reddederken, suçlu bulunması halinde en az 28 milyon Euro para cezası ve üç buçuk yıl hapis cezası ile karşı karşıya kalabilir.

Cristiano Ronaldo'nun bu davanın ortaya çıkmasının ardından Real Madrid'den ayrılmak istediği iddia edilmişti.

Argentina's Lionel Messi, who plays for Barcelona, was handed a 21-month prison sentence after being found guilty of the same charge last year.

Earlier this month, the court ruled he could pay €252,000 in place of jail time.

However, Messi was only accused of evading €4.1m in tax, €10.6m less than Ronaldo, who will give evidence in his case at a court in the Madrid suburb of Pozuelo de Alarcon on Monday.

According to prosecutors, Ronaldo allegedly took "advantage of a company structure created in 2010 to hide income generated in Spain from his image rights from tax authorities" which was a "voluntary and conscious breach of his fiscal obligations in Spain".

Ronaldo's management have also denied the allegations.

But if the case is sent to trial and he is found guilty, the Portuguese forward could face a fine of "at least €28m" and a prison sentence of three-and-a-half years, the Gestha union of experts at Spain's Inland Revenue says.

BBC

Lionel Messi Real Madrid Spor Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title