Haberler

Van: Van Müftülüğü'nden 'Haydi Kızlar Okula' Kampanyasına Destek

Van İl Müftüsü Osman Artan, Kız Çocuklarının Okumasını Teşvik Etmek Amacıyla Eğitim ve Öğretim Yılı Boyunca 10 Öğrenciye Burs Vereceklerini Açıkladı.

Van İl Müftüsü Osman Artan, kız çocuklarının okumasını teşvik etmek amacıyla eğitim ve öğretim yılı boyunca 10 öğrenciye burs vereceklerini açıkladı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü aracılığıyla isimleri tespit edilen öğrencilerden bir bölümünü, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. M. Emin Ay, İl Müftü Yardımcısı Cüneyt Kulaz ile birlikte kabul eden Osman Artan, öğrencilere birer zarf içerisinde yardım dağıttı. Bölgede kız çocuklarının okullaşmasına katkı sağlamak amacında olduklarını, maddi durumu iyi olmayan ve okula gönderilmeyen 10 kız öğrenciye eğitim ve öğretim yılı boyunca ayda 40 YTL olmak üzere para yardımı verileceğini ifade eden Artan, bundan sonra her ay birer kitap ve yardım zarfı vereceğini ifade etti. Bu sayıyı önümüzdeki yıllarda daha da arttırmaya, yardım miktarlarını da ellerinden geldiği kadar yükseltmeye çalışacağını anlatan Van İl Müftüsü Osman Artan, "Kız çocuklarımızdan daha fazla okumalarını istiyoruz. Gelecek nesillerin iyi yetişmesi için bilgili, kültürlü ve eğitimli annelere ihtiyaç vardır" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title