Haberler

Van: Van'da 'Futbol Köyü' Projesi Çalışmaları

Türkiye Futbol Federasyonu (Tff) Van Bölge Müdürü Fatih Tekbudak, Futbol Federasyonu Tarafından Kurulacak 'Futbol Köyü' Projesi İçin Merkeze Yakın Olan Ferit Melen Hava Alanı Civarında Bulunan Arsanın Seçilmesi Durumunda İkinci Bir Maliyetten Kurtulacaklarını Söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Van Bölge Müdürü Fatih Tekbudak, Futbol Federasyonu tarafından kurulacak 'Futbol Köyü' projesi için merkeze yakın olan Ferit Melen Hava Alanı civarında bulunan arsanın seçilmesi durumunda ikinci bir maliyetten kurtulacaklarını söyledi.

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Van Bölge Müdürü Fatih Tekbudak, TFF Araştırma Planlama Geliştirme Genel Koordinatörlüğü tarafından ilk defa Van'da kurulacak 'Futbol Köyü' için tespit edilen 2 ayrı araziden merkeze yakın olanı seçmelerini istediklerini kaydetti. Belirlenen her iki arazinin de çok uygun olduğunu kaydeden Tekbudak, Mollakasım Köyü'nde bulunan arazinin uzak olduğunu kaydederek, "Futbol Köyü'ne gelecek çocuklar için her türlü sorunu göz önünde tutulması gerekir. Uzak olan arazide karar kılınması halinde oraya çıkartacağımız ek seferler bize ikinci bir maliyet getirecek. Bölge genelinde gelecek olan çocuklarımız açısından da biraz sıkıntı doğacaktır. Fakat havaalanı yanında bulunan arazinin seçilmesi durumunda ise gelecek olan çocuklar kendi imkanlarıyla gelerek antrenmanlara katılabilirler. Bizim şahsi görüşümüz merkezde olan arazinin seçilmesi yönündedir" dedi.

Bu projenin Türkiye'de ilk olarak Van'da uygulaması kente büyük faydalar getireceğini anlatan Tekbudak, "Kurulacak olan tesislerde sadece futbolcu yetiştirme adına çalışmalar yapılmayacaktır. Bunun yanında kültür ve sosyal etkinliklerde gerçekleştirilecektir. Özellikle çocukların okullarındaki sorunlarıyla bile ilgileneceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title