Haberler

Van Vali Yardımcısı'ndan İşadamlarına Çağrı

Van Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Sürekli Göç Aldığı İçin İşsizliğin Büyük Boyutlara Ulaştığı Kentte, Kadınların İstihdam Edilebilmesi İçin Mikro Kredi Projesi Çerçevesinde İşadamlarından Destek İstedi.

Van Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, sürekli göç aldığı için işsizliğin büyük boyutlara ulaştığı kentte, kadınların istihdam edilebilmesi için Mikro Kredi Projesi çerçevesinde işadamlarından destek istedi.

Van Valiliği'nin Kadın Girişimciliğini Destekleme Derneği tarafından yürütülen Mikro Kredi Projesi'nde faydalanmak isteyen 5 bayan daha kredilerini aldı. Kredilerin verilmesi için düzenlenen toplantıda bir konuşma yapan Van Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Mikro Kredi Projesi'nin ilde uygulanan en önemli proje olduğunu belirtti. 5 yeni bayanın daha projeden faydalanması ile sayının 208'e çıktığını anlatan Yavuz, "Van, göç alan bir ilimiz olduğu için bu durum beraberinde bazı sosyal sonuçlar doğuruyordu. Bunların en başında yoksulluk geliyordu. Valilik olarak yoksulluğun azaltılarak kadınların hayata atılmalarını sağlamak için birçok proje üretildi. Bunlardan en önemlisi de Mikro Kredi Projesi'ydi. Bilindiği gibi Van'da ilk defa kamu kuruluşları Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve işadamlarının ortak yürüttüğü tek projedir. Müşterek yürütülen bu projede kurulan danışmanlık sayesinde toplanan paralar kadınlarımızın istihdam edilmeleri için kendilerine kredi olarak veriliyor. Bu konuda tüm işadamlarımızın desteklerini bekliyoruz. Onları, bağışta bulunmaları için davet ediyorum. Çok büyük şeyler istemiyoruz. İşadamlarımızın, verecekleri bir yemek parası ile kadınlarımızın nasıl iş sahibi olabildiklerini bilmelerini istiyoruz. Halkımızın da bu konuda gerekli yardımlarını bekliyoruz. Bunun için Van Valiliği olarak Ferit Melen Havaalanı ve süper marketlere bağış kumbaraları bırakacağız" şeklinde konuştu.

Mustafa Yavuz, konuşmasının ardından proje çerçevesinde kredi almaya hak kazanan bayanlara kredilerini vererek başarılar diledi.

(SER-MET-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title