Haberler

Van İl Genel Meclisi'nde Elektrik Kesintisi

Van İl Özel İdaresi Binasındaki Elektrik ve Telefon Hatlarının Kesilmesi Üyeler Arasında Şaşkınlığa Sebep Olurken, İl Genel Meclisi Başkanı Mekki Arvas, "Belirlenen Fiyat Düşük Olduğundan Binanın Satışını Reddettik. Biz Satış Kararı Almadığımız İçin Cezalandırılıyoruz" Dedi.

Van İl Özel İdaresi binasındaki elektrik ve telefon hatlarının kesilmesi üyeler arasında şaşkınlığa sebep olurken, İl Genel Meclisi Başkanı Mekki Arvas, "Belirlenen fiyat düşük olduğundan binanın satışını reddettik. Biz satış kararı almadığımız için cezalandırılıyoruz" dedi.

Cumhuriyet Caddesi üzerindeki İl Özel İdaresi'ne ait olan ve yıllardır kurum tarafından kullanılan binanın üst katlarındaki telefonlar geçen hafta sonu, elektrikler ise dün kesildi. Uygulama meclis üyelerini adeta şok ederken, konuyla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplayan İl Genel Meclisi Başkanı Mekki Arvas, İl Özel İdaresi'nin taşındığı yeni binaya gitmedikleri için böyle bir uygulamayla karşı karşıya kaldıklarını ileri sürdü. Mevcut binada 2005 yılında çeşitli tadilatlar yapılarak büyük masraflarla salonların düzenlendiğini anlatan Arvas, hazırda bir meclis salonu varken ikinci bir salonun yapılmasının yanlış olduğunu söyledi. Arvas, "İl Özel İdaresi Sekreterliği'nin eski Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü binasına taşınması konusunda 7 Temmuz 2007 tarihinde olağan birleşimde ittifakla bir karar aldık. Kararda, mevcut hizmet binasının yakın geçmişte onarıldığı, idarenin mevcut bina hizmetinin devamının faydalı olacağı, yeni bina için harcanacak paranın kırsalda bulunan köylerimize su ve yol ihtiyaçlarının giderilmesinde kullanılmasını temenni ettik" dedi.

Halen kendilerinin kullandığı İl Özel İdaresi Sekreterliği'nin boşalttığı binanın satışının, il meclisi tarafından uygun görülmeyerek reddedildiğini söyleyen Arvas, "Belirlenen fiyat düşük olduğundan binanın satışını reddettik. Biz satış kararı almadığımız için cezalandırılıyoruz. Mutat toplantı yerimiz burasıdır. Bizim telefonlarımızın ve elektriğimizin kesilmesi, personelimizin alınması, çay ocağımızın ve yemekhanemizin kapatılması İl Genel Meclisi'ne büyük bir hakarettir. Bu uygulama bizi hayvan yerine koymaktır. Biz halkı temsil eden, halk tarafından seçilen insanlarız. Eğer bizler insanları temsil ediyorsak, böyle muamele görmemeliyiz. Burada hepimizi rencide edici tavır ve davranış vardır. Bizler çok üzgünüz. Milletimiz, köylümüz, vatandaşımız geliyor. Biz hiçbir yere telefon açamıyoruz. Hiçbir daireyle irtibata geçemiyoruz. Telefonlarımız ve elektriğimiz yok. Ocağımız olmadığı için gelen bir misafire çay ikram edemiyoruz" diye konuştu.

Ocak ayında yaptıkları toplantıdan sonra binanın boşaltılması için Van Valiliği'nden kendilerine bir yazı geldiğini, mevcut yerin boşaltılmasının istendiğini belirten Mekki Arvas, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz 'Şubat ayı toplantısının yapılmasına burada karar verdik. Lütfen bize müsaade edin, bu toplantıyı yaparken İl Genel Meclisi üyelerimizi de ikna etmeye çalışalım' dedik. Ocak ayı toplantısında Vali bey, Belediye Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri, AK Parti il ve ilçe başkanlarıyla genel sekreterlik makamında oturduk ve bu binanın belediyeye takas edilmesini konuştuk. Belediye daha önce yeri bizden istemişti. Meclisimiz de bu takas kararını aldıktan sonra 5 arkadaşı görevlendirerek bir komisyon kurduk. Buranın belediye binası ile takası ve daha sonra belediye sarayının satılmasıyla ilgili karar aldık. Ama ne yazık ki bu kararı aldıktan sonra bize yazı geldi, meclis odamız boşaltıldı. Buradaki masa, koltuk ve sandalyeleri kendi cebimizden aldık. En sonunda elektrik ve telefonumuz kesildikten sonra personelimiz de elimizden alındı. Bundan sonra İl Genel Meclisi üyelerimizle bir araya gelerek istişare edeceğiz. Fikir teatisinde bulunacağız ve buna göre ne yapacağımıza karar vereceğiz."

(ŞAK-MET-ÖZ-İB-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Asgari ücrete zam gelecek mi? Asgari ücrete zam yapılacak mı, yüzde kaç zam yapılacak? Kamuda tasarruf paketi nedir? Kamuda tasarruf paketinin kuralları nasıl olacak? 12 Mayıs hangi burç? 12 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 12 Mayıs tarihi hangi burç olur? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 12 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 12 MAYIS PAZAR 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? ANNELER GÜNÜ MESAJLARI 2024: En iyi, en duygusal, güzel, anlamlı anneler günü mesajları! Bugün anneler günü mü? Bugün anneler günü kutlanıyor mu, kutlanacak mı? Anneler günü ne zaman 2024? Eurovision 2024 hangi kanalda? Eurovision 2024 nerede yayınlanıyor, nereden izlenir? Eurovision'da kim birinci oldu? Eurovision Şarkı Yarışması Finali'nde hangi ülke birinci oldu? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 12 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title