Haberler

Van Denizi Emıtt’te Taşındı

Van Valiliği, EMITT Fuarı'ndaki Tanıtımının Ana Temasını Sağlık Sektörü Üzerine Kurdu.

Van valiliği, van denizi suyunun cilt hastalıklarına ve güzelliğe iyi geldiğinin uzmanlar tarafından bilimsel olarak açıklanmasının ardından doğu akdeniz uluslar arası turizm ve seyahat (emıtt) fuarı'ndaki tanıtımının ana temasını sağlık sektörü üzerine kurdu. Van Valiliği tarafından özel olarak paketlenen Van Denizi suyu da ziyaretçilere dağıtılıyor.

İstanbul-Beylikdüzü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 15'ncisi düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslar arası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı kapılarını ziyaretçilerine açtı. Vanlı Turizmciler fuara Van Valiliği'nin öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) otelciler, kahvaltıcılar, gümüşçüler, turizm seyahat acente temsilcilerinden oluşan 18 sektör temsilcisiyle birlikte katılıyor. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın (DAKA) kiraladığı 300 metre kare alan üzerinde kendisine ayrılan bölümde tanıtım yapmaya çalışan Vanlı turizmciler, bu yıl fuarda farklı bir konseptle ziyaretçilerin karşısına çıktı.

Bilim adamları tarafından Van Denizi suyunun cilt hastalıklarına iyi geldiğinin bilimsel olarak açıklanmasının ardından Van Valiliği de tanıtım amaçlı EMITT Fuarı'na 45 metre büyüklüğünde bir Vangölü maketi yaptırdı. Valilik tarafından ayrıca özel olarak hazırlanan 5 bin adet kolonya paketi içerisindeki Van Denizi suyunu da ziyaretçilere losyon olarak dağıtılıyor.

Emıtt'e İki Kedi Götürüldü

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Van Kedisi Araştırma Merkezi Müdürlüğü'nden getirtilen 'Tuşba' ve 'Tamara' isimli kediler de yaptırılan özel bir bölümde ziyaretçilere gösteriliyor. Ziyaretçiler Van Kedisine dokunmak ve görüntülemek için yoğun çaba sarf ettiler.

Ziyaretçilere Van Kahvaltısı İkramı

Daha önce protokol ve sektör temsilcilerine verilen Van Kahvaltısı bu kez stantta veriliyor. Bak Hele Bak lakaplı Yusuf Konak, Sütçü Fevzi ve Sütçe Kenan, Van'dan getirttikleri lavaş ekmek, Van çöreği, otlu peynir, murtuğa, kavut, cacık, tereyağı, bal ve kaymaktan oluşan kahvaltı menüsünü standa gelen tüm ziyaretçilere ikram ediyorlar.

Zaman zaman izdihamın yaşandığı kahvaltı ikramı sırasında Yusuf Konak, sorduğu bilmecelerin karşılığı olarak da çeşitli hediyeler dağıtıyor. bu yıl yine farklı olarak ilk kez getirtilen 'Van Oturma' grubu da gelen ziyaretçilere Van türkülerinden oluşan mini bir konser sunuyorlar.

Van standını ziyarete gelen ziyaretçiler Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zahir Kandaşoğlu, Başkan Yardımcısı Osman Özçelik ve sektör temsilcileri tarafından karşılanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title