Haberler

Van´da Canlı Kürtçe Cumhuriyet Konseri

Van'da Cumhuriyetin 87. yıl dönümü kutlamaları kapsamında sanatçı Nilüfer Akbal ve yerel sanatçılar Kürtçe konser verdi.

Van'da Cumhuriyetin 87. yıl dönümü kutlamaları kapsamında sanatçı Nilüfer Akbal ve yerel sanatçılar Kürtçe konser verdi. TRT 6'dan canlı olarak verilen konsere katılan Van Valisi Münir Karaloğlu konseri izlemeye gelenlere Kürtçe olarak "Cejna ve Pirozbe" (Bayramınız kutlu olsun) dedi.

Van Valiliği Cumhuriyetin kuruluşunun 87. yıl dönümünü bu yıl yine farklı etkinliklerle kutladı. Sanatçı Nülüfer Akbal TRT 6'dancanlı yayınlanan konserde Kürtçe, Türkçe ve Zazaca konser verdi. Van Valiliği önünde bulunan Beşyol meydanındaki konsere Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Kerem Altun, Vali Yardımcıları Atay Uslu, Murat Uzunparmak, İl Emniyet Müdürü Ahyah Falakalı ve 500'e yakın vatandaş katıldı. Sanatçı Nülüfer Akbal okuduğu şarkılarla Van'lılara unutulmaz Cumhuriyet Bayramı gecesi yaşatırken konsere katılan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla Kürtçe şarkılara eşlik etti.

Canlı yayınlanan konserde sahneye çıkan Van Valisi Münir Karaloğlu, izleyicilerin ve konsere gelenlerin Cumhuriyet Bayramını Kürtçe kutladı. Vali Karaloğlu "Evar baş Van, Evar baş Türkiye" (İyi akşamlar Van, İyi akşamlar Türkiye), "Ser seran serçavan bir xer haten" (Hoş geldiniz, baş göz üstüne geldiniz) "Çavanın başın' (Nasılsınız, iyi misiniz) "Cejna ve Pirozbe" (Bayramınız kutlu olsun)" dedi. Kürtçe konuşmanın ardından bu kez kısa bir Türkçe de konuşma yapan Vali Karaloğlu "Bu topraklardaki en önemli kazanımımız Cumhuriyettir. Bunun da kıymetini iyi bilmemiz gerekir. Bugün bu topraklar üzerinde bağımsız başı dik olarak yaşayabiliyorsak bunu Cumhuriyet'e ve onun kurucularına, atalarımıza borçluyuz. Onun için Cumhuriyetimizin bütün özellikleriyle, demokrasisiyle, laikliğiyle, sosyal-hukuk devletiyle korumalıyız" dedi. Konserin ardından Van Valiliği tarafından organize edilen gecede havai fişek gösterisi yapıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yerel

Yerel Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title