Haberler

Van'da Bomba Yüklü Minibüs Soruşturması

Ankara'da Bomba Yüklü Minibüsün Bulunmasıyla İlgili Sürdürülen Soruşturma Kapsamında 5 Gündür Sorgulanan 9 Kişi Serbest Bırakıldı.

Ankara'da bomba yüklü minibüsün bulunmasıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında 5 gündür sorgulanan 9 kişi serbest bırakıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve Özel Harekat Şube Müdürlükleri ile Jandarma Komutanlığı ekiplerinin geçtiğimiz pazar günü Başkale ilçesinde başlattığı operasyonlar sonucunda gözaltına alınan ve aralarında çocuk ile bayanların da bulunduğu 9 kişiden yaşları küçük olan 3'ü soruşturmayı sürdüren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla İl Emniyet Müdürlüğü'nden serbest bırakıldı.

Sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında Adliye Sarayı'na getirilen 2'si bayan 6 kişinin ise Van Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bazı basın yayın organlarında yer alan 'Minibüs bir yıldır Van'da saklanıyordu' haberleri üzerine başlattığı soruşturma kapsamında ifadelerine başvurulduğu bildirildi. Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı tarafından yaklaşık 4 saat süren ifade alma işleminin ardından zanlılar yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcısı Yahya Akçadırcı, Van'dan gittiği iddia edilen araç ile ilgili başlattıkları soruşturmanın büyük bir gizlilik ve titizlikle yürütüldüğünü kaydetti.

Bu arada, gözaltına alınan şahısların Başkale ilçesinde sim kart aldıkları bayinin sahibi olduğu kaydedilen 1 kişi ise bugün yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan olayla ilgili geçtiğimiz pazar gününden itibaren sürdürülen operasyonlar sonucunda gözaltına alınanlardan 4'ü soruşturmayı devam ettiren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine Ankara'ya gönderilmişti.

(ŞA-MET-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title