Haberler

Van'da AB Bilgi Bürosu'nun Çalışmaları

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Vatso) Bünyesinde Kurulan Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu'nun Çalışmaları Düzenlenen Kahvaltılı Toplantıda Anlatıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VATSO) bünyesinde kurulan Avrupa Birliği (AB) Bilgi Bürosu'nun çalışmaları düzenlenen kahvaltılı toplantıda anlatıldı.

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu toplantıda yaptığı konuşmada, AB Bilgi Bürosu'nun ciddi çalışmalar yaptığını ifade ederek, bu birimin bölge ve kent açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. VATSO olarak bölge insanına en iyi hizmeti verme gayreti içinde olduklarını anlatan Kandaşoğlu, Van'ın bölgenin merkezi olması için yoğun çaba gösterdiklerini kaydetti.

AB Van Bilgi Bürosu Koordinatörü Kerem Oruç ise, AB Bilgi Bürosu'nun 1 Nisan 2005'te AB Türkiye Delegasyonu ile VATSO arasında imzalanan protokolle kurulduğunu belirtti. Türkiye genelinde 13 ilde AB bilgi bürolarının bulunduğunu anlatan Oruç, bu bilgi bürolarıyla AB'yi kamuoyuna en doğru ve tarafsız şekilde anlatmayı amaçladıklarını bildirdi. Kamuoyunu AB konusunda bilgilendirmek için 2006 yılında birçok etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Oruç, 2007 yılında da çeşitli çalışmalar yürütüleceğini kaydetti. AB Bilgi Bürolarının çalışmalarının 10 yıllık bir süreci kapsadığını vurgulayan Oruç, etkinliklerinin her yıl yenilendiğini söyledi.

(ÖZ-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title