Haberler

Valilik DTP'nin İzmir Mitingine İzin Vermedi

İzmir Valiliği, DTP Tarafından 23 Aralık Pazar Günü İzmir'in Bornova İlçesi Cumhuriyet Meydanı'nda Yapılmak İstenen Mitinge, Huzur ve Güven Ortamının Ciddi Zarar Göreceği Gerekçesiyle İzin Vermedi.

İzmir Valiliği, DTP tarafından 23 Aralık Pazar günü İzmir'in Bornova ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda yapılmak istenen mitinge, huzur ve güven ortamının ciddi zarar göreceği gerekçesiyle izin vermedi.

Valilikten yapılan açıklamada, şöyle denildi:

''Yapılan değerlendirmede, bahse konu toplantının yapılması durumunda, amacı dışına çıkılarak ilimizdeki huzur ve güven ortamının ciddi şekilde zarar göreceği, kamu düzeninin bozulabileceği, tertip komitesinin de meydana gelebilecek müessif olayların önüne geçmekte yetersiz kalacağından, milli güvenlik, kamu düzeni ve genel asayişin sürekliliğinin sağlanabilmesi için 5442 Sayılı İller İdaresi Kanununun 11/C maddesiyle 2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesi çerçevesinde, söz konusu toplantı yasaklanmıştır.

Vatandaşların yine de gelmesi durumunda yasal işlem yapılacağından mağdur olacaklarının bilinmesi gerekmektedir.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title