Haberler

Vali Yurtnaç Osmanpaşa Köyünü Ziyaret Etti

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, merkeze bağlı Osmanpaşa köyünü ziyaret etti.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, merkeze bağlı Osmanpaşa köyünü ziyaret etti.

Köyde vatandaşlarla bir araya gelen Yurtnaç, sohbet edip dertlerini dinledi.

Göreve başladığı aylarda tüm muhtarları ilçelerde ve merkezde toplayarak sorunlarını öğrendiklerini ve bu sorunları not ettiklerini aktaran Vali Yurtnaç, şimdi de köyleri ziyaret edip halkın sorunlarını yerinde dinlediklerini söyledi.

Daha önce not alınan sorunların çözüme kavuşup kavuşmadığını kontrol ettiklerini ifade eden Yurtnaç, şöyle konuştu:

"Köylerimizin alt yapı konusunda sorunları var. Biz bunları da yakından takip ediyoruz. Bu sene inşallah belediyelikten düşen 27 köyümüzün su ve kanalizasyon işlerini yapacağız. Bunun yanı sıra çöplerini de temizleyeceğiz. Yeni bir çalışma yapıyoruz ve bu çalışmamız bitmek üzere. İl genelinde ki tüm köylerimizin çöpünü il özel idaresi olarak, köylere hizmet götürme birliği olarak toplayacağız. Acil ihtiyaca göre tüm köylerimizin sorunlarını yerinde tespit edip gidermek için çalışmalar başlatacağız."

Yozgat merkezde nüfusun bu yıl 3 bin kişi civarında arttığını anımsatan Yurtnaç, "Önümüzdeki süreç içerisinde nüfusumuzun daha da artacağını düşünüyorum. Ben Yozgat'a yapılan yatırımları ilk geldiğimde birkaç ay kontrol ettim. Yozgat'a yatırım için alt yapı çalışmaları yapılmaya başlanmış. Yozgat sorgun arasına 3. Organize Sanayi Bölgesi yapıyoruz, yanına havaalanı yapıyoruz, hızlı trenimiz geliyor. Hızlı tren faaliyete geçince Yozgat-Ankara arası 50 dakikaya düşecek. Ankara'dan Yozgat'a günübirlik çok misafir gelecek. O maksatla dedik ki, Yozgat'ı bir kongre şehri yapacağız. Nasıl ki Afyonkarahisar kaplıcalarına partiler, şirketler gidip 3-5 gün otellerde konaklayıp çalışma yapıyorsa bizde Yozgat'ta kaliteli otel sayısını artırdığımız zaman büyük illerde ki büyük kurumların toplantıları ilimizde olacak." şeklinde konuştu.

Yurtnaç daha sonra Osmanpaşa köyünde, eski belediye başkanlığı binası, sağlık evi, belediye dükkanları, Kuran Kursu ve Osmanpaşa ilk ve ortaokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Vali Yurtnaç'a, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Selçuk Yıldırım ve bazı kurum müdürleri de eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kemal Yurtnaç Yozgat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title